• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piiriturud mõranevad. Kas ka Eesti?

  Piiriturud, mille sekka kuulub ka Eesti, on investorite poolt ülerahvastatud ja muutunud suhteliselt kalliks. Kuigi Eestis ei paista investorite huvi kasvu börsifirmade vastu, käsitletakse meid fondijuhtide poolt samas pajas.

  Madala tootluse ja nigela kasvu maailmas on piiriturgude ehk arenevatest turgudest vähem arenenud Aafrika, Aasia, Euroopa ja Ladina-Ameerika vastu huvi mõistetav. Mahlakas tootlus, sageli maavarade rikkus ja noor rahvastik pakub eredat kontrasti vananevale Läänele.
  Ometigi on sageli väikestel ebalikviidsetel turgudel probleem. Huvi kasv võib juba olla varade hindadesse arvestatud. Piiriturgude tõus ületab tänavu suurema areneva turu langust, seda tänu pikaajalistele investoritele.
  "Minu selle aasta parim aktsia on Nigeeria tsemenditootja. On see nii ka tuleval aasta? Lubage kahelda," ütles JPMorgani varahalduse investeerimisjuht Richard Tirherington. "Peate olema ettevaatlikud olles optimistid piiriturgude suhtes." Tema eelistab nüüd neile hoopis arenevate turgude ettevõtteid, mis maksavad korralikke dividende.
  Traditsiooniliselt peetakse piiriturgusid arenevatest turgudest odavamateks, kuna eeldatakse, et sinna investeerimine on kõrgema riskiga. Nüüd aga on P/E 13 näitel piiriturud esmakordselt kahe aasta jooksul kallimad arenevatest turgudest. Mõnede börside nagu näiteks Dubai ja Keenia indeksid liiguvad viie aasta tipu lähistel.
  "Turg on juba agressiivselt üles läinud ja suhtarvudelt hakkavad aktsiad nagu juba kallivõitu tunduma," ütles HSBC analüütik John Lomax, kes läinud nädalal alandas Keenia aktsiaturu soovituse hoia peale.
  Templeton Emerging Marketsi Group, kelle investeerimisjuhi arenevate turgude legendiga Mark Mobiusega õnnestus mul tänavu Poolas teha intervjuu, pani oma piiriturgude fondi uutele investoritele kinni. Vaid olemasolevad saavad sinna investeerida.
  Pikemalt loe Äripäevast.
  Autor: Romet Kreek, Indrek Kald
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Meta jääb vähemalt Nasdaqil esialgu Facebookiks edasi
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Nime Meta Platformsiks vahetanud Facebook kaupleb veel mõnda aega Nasdaqi börsil vana sümboli FB all.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.