Rainer Saad • 18. november 2013 kell 11:00

Fondijuht: Prantsusmaast võib saada suur löökauk

Euroopa üks mõjukaimaid riskifondijuhte Michael Hintze hoiatas, et Prantsusmaa majandusraskuste tõttu võib sellest investoritele järgmisel aastal kujuneda „suur löökauk“.

Hintze fond CQS juhib 12 miljardit dollarit ning see oli eelmisel aastal üks parima tootlusega. Reutersi korraldatud üritusel "Global Investment Outlook Summit" ütles Hintze, et sotsiaalsed pinged, valitsuse võlg ja tööliste väljaränne võib luua olukorra, kus Prantsusmaa kukub europrojektist välja.

„Tõeline probleem ei ole perifeeria. Tõeline probleem on Prantsusmaa,“ ütles Hintze. „Kesk-Euroopa on heas seisus, eriti Saksamaa, kuid mulle valmistab muret see, mis toimub Prantsusmaal. 2014 võib sellest saada suur löökauk.“

 

Hetkel kuum