• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Kuu jagu jõulurõõm

  Sellest pühapäevast, esimesest advendist alates pakuvad jõulukontserdid pea igas Eestimaa paigas elamusi nii klassika kui ka dzäss- ja popmuusika austajaile.

   
  Fookuses
  “Ootuse aeg”
  Aeg: 30.11 kl 18 Tallinna Jaani kirikusPiletid: 5–8 eurotEsinevad Arsise kellade kooli noored muusikud ja Meero Muusiku laululapsed, külalisesineja Siiri Sisask. Kontserdil kuuleb lugusid nii kellaansamblite ja laululaste ühisesituses kui ka sooloetteastetena.http://meero.ee
  “On jõuluvaikus üle maa”: kammerkoor Voces Musicales
  Aeg: 1.12 kl 17 Laurentiuse kirikus KuressaaresPiletid: eelmüügist 5 eurot, kohapeal 8 eurotKavas jõululaulud Kammerkoori esituses.www.vocesmusicales.ee
  “Talvised meloodiad”
  Aeg: 1. ja 7.12 kl 20 Kõue mõisasPiletid: 15 eurot, lastele kuni 5. eluaastani tasutaEsimesel advendil esineb Sofia Rubina koos Jakko Maltise ja Ivo Lillega. 7. detsembril astub lavale Anna Põldvee trio.www.kau.ee
  The Fews advendikontsert
  Aeg: 1., 8., 15. ja 22.12 kl 17 Tallinna NYC Piano BarisPiletid: 5–7 eurotSeitsmest noorest lauljast koosneva vokaalansambli repertuaarist leiab lugusid nii eestimaistelt autoritelt kui ka klassikutelt mujalt maailmast. Paljusid neist ning ka mitmeid armastatud jõululaule saab kuulda advendikontsertidel.www.facebook.com/NYCPianoBar
  Jõulumuusika festival “Kirikupühad Maarjamaal”
  Aeg: 1., 7., 8., 28. ja 29.12 ning 4.01 Tallinnas Rootsi-Mihkli kirkus, Tartu Jaani kirikus, Tallinna Metodisti kirikus ja Rakvere Rahvamajas. Algus erinev.Piletid: 4–10 eurotKavas kontserdid “Advendiöö”, “Jõuluootus”, Händeli “Messias” ja “Corelli barokisäraga uude aastasse”, mis pakuvad pühadehõngulisi muusikaela­musi. Esinejate seas on Virgo Veldi saksofonil ja Ulla Krigul orelil, Eesti Kammerkooride Liidu koorid, barokkansambel Corelli Consort, kammerkoor Voces Musicales, Corelli Barokkorkester, dirigendid Anssi Mattila Soomest ja Martin Sildos ning erinevad solistid.www.corelli.ee
  “Koduküla jõulud”: Mait Maltis & pojad ning RAMi Lõbusad Poisid
  aeg: 3., 5., 6., 8., 11., 12., 13., 14. ja 17.12 Märjamaa Rahvamajas, Keila Kultuurikeskus, Laurentiuse kirikus Kuressaares, Väike-Maarja Seltsimajas, Mäetaguse rahvamajas jm. Algus kl 18 või 19 sõltuvalt kohast.Piletid: eelmüügist 10 eurot, kohapeal 12 eurot, lastele kuni 6. eluaastani tasuta, kui istuvad saatja süleswww.piletilevi.ee
  Dave Bentoni 10. jõulutuur
  aeg: 7., 8., 13., 14., 15., 19., 21., 22. ja 23.12 kl 19 Tallinna Oleviste kirikus, Pärnus Elizabethi kirikus, Rap­la Maarja-Magdaleena kirikus, Haapsalu Toom­kirikus, Rakvere Kolmainu kirikus, Tallinna Kaarli kirikus jm.Piletid: 8.10–9 eurotEsitamisele tuleb nii jõululaule kui ka jõuludega seotud muusikat ning samuti lugusid Dave Bentoni novembris ilmuvalt uhiuuelt jõuluplaadilt. Dave Bentonit ja Meero Muusikut saadab tuuril live-bänd.www.piletilevi.ee
  “Jõulud Pariisis”
  aeg: 7.12 kl 17 Tallinna Jaani kirikPiletid: 3–12 eurotKõlavad tuntud prantsuse jõululaulud, laulud Pariisist ja suurest armastusest Prantsusmaa vastu Oliver Kuusiku (Rahvusooper Estonia), Eliza­beth Paaveli (Lyoni Konservatoorium) ja Maire Eliste Muusikakooli kooride esituses. Enamik laule on prantsuse keeles.www.mariel.ee 
  Jõulukontserdid: Hanna-Liina Võsa, Jarek Kasar ja ETV lastekoor
  aeg: 19., 20., 21., 22. ja 26.12 kl 19 Pärnu Kontserdimajas, Rakvere Kolmainu kirikus, Keila Mihkli kirik, Vanemuise kontserdimajas ja Tallinna Jaanik kirik.Piletid: 14 eurot, lastele kuni 7. eluaastani sissepääs tasutaTraditsioonilised ja ka lapsepõlvehõngulised jõululaulud. Lisaks Jarek Kasarile, Hanna-Liina Võsale ja ETV lasteroorile on kaasatud ka kitarristMarek Talts.www.muusikaagentuur.ee
  “Valge gospel”
  aeg: 22.12 kl 19 Saku SuurhallisPiletid: 17–59 eurotKõlavad nii klassikaline gospelmuusika kui ka uues seades tuntud hitid. Lisaks  WAF koorile esinevad solistidena Ott Lepland, Tanel Padar, Kaire Vilgats, Hedvig Hanson, Liis Lemsalu, Liisi Koikson, Rolf Roosalu. Lavastaja on Jüri Nael.www.valgegospel.ee
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.