Lumepuudus maksab seikluskeskusele kümneid tuhandeid eurosid

06. jaanuar 2014, 17:01

Kiviõli seikluskeskusele ja selle operaatoritele läheb lumepuudus nädalas maksma ligikaudu 20 000 eurot.

Jõuludeks laskumisnõlvad avada plaaninud Kiviõli seikluskeskus püüab praegu, kus sooja talve tõttu on suusamägi ning kõik muud talveatraktsioonid suletud, hoida kulusid võimalikult madalal, kirjutab Põhjarannik. Maja on iga päev küll külastajatele avatud, kuid teenuseid praegu ei pakuta. Seetõttu on suletud ka keskuse majas olev kohvik ning muud teenused.

Sisuliselt tähendab iga lumeta nädal keskusele ning sealsetele operaatoritele 20 000 eurost ilmajäämist. “Arvestades, et keskuse ehitamine läks kallimaks, kui me algselt prognoosisime, on see väga kehv,” tunnistas keskuse juht Janek Maar väljaandele.

Detsembris, kui jätkus veidi külma, jõuti mõned päevad lund toota, kuid see polnud isegi ühe nõlva jaoks piisav. Kuutsemäel, kus kahureid rohkem, suudeti toota nii palju kunstlund, et üks laskumisnõlv oli seal avatud juba detsembri keskpaigast ning pandi kinni vaid aastavahetuseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2014, 17:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing