Aasia esirikka elektrifirma vähendas IPO mahtu

Romet Kreek 13. jaanuar 2014, 10:19

Aasia rikkaima mees, keda kutsutakse tema investeerimisnutikuse tõttu ka Hongkongi supermaniks, Li Ka-shing vähendas HK Electric Investmentsi aktsiate avaliku pakkumise mahtu.

Ühtlasi müüb ta ligi viiendiku ettevõttest Hiina elektrivõrgule State Grid Corp. of China, vahendab Bloomberg.

Power Asset Holdings müüb kuni 27,9 miljardi Hongkongi dollari ehk 3,6 miljardi USA dollari eest HK Electicu aktsiat hinnavahemikus 5,45 kuni 6,30 Hongkongi dollarit tükist. Ettevõte müüb 50,1% osaluse ettevõttes. Varem plaaniti müüa kuni 70% Hongkongi suuruselt teisest elektritootjast.

"Argumendiks võib olla, et Hongkongis on väga vähe kasvuvõimalusi," ütles Sanford C. Bernsteini analüütik Michael Parker. "Suhe regulaatori ja elektrikompanii vahel ei ole viimastel aastatel hiilanud just positiivsusega."

Hiina suurim elektrivõrk nõustus investeerima ettevõttesse kuni kümme miljardit Hongkongi dollarit, saades kuni 18% osaluse ettevõttes. Omaani investeerimisfond nõustnus ostma 387,5 mln Hongkongi dollarilise osaluse. Power Assets säilitab ettevõttes aktsiate avaliku pakkumise järel 49,9%se osaluse.

Li Ka-shingi ärihuvid ulatuvad ka Eestisse. Mõne aasta eest paigutas ta koos teiste investoritega Eesti idufirmasse Guardtime pea kuus miljonit eurot. 2006. aastal loodud Guardtime pakub matemaatikal põhinevat ajatempli teenust, millega on võimalik tõendada andmete päritolu, loomiskuupäeva ja autentsust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2014, 10:19
Otsi:

Ava täpsem otsing