Alyona Stadnik • 19. veebruar 2014 kell 12:34

Ukraina laulja Ruslana ähvardab näljastreigiga

Ukraina lauljatar Ruslana, kes võitis 2004. aastal Eurovisiooni lauluvõistluse, kuulutab välja näljastreigi, kui Euroopa Liit ei kehtesta Ukrainale ja eelkõige president Viktor Janukovõtšile sanktsioone.

Ruslana Lyzhychko teatas näljastreigi kavatsusest täna Brüsselis pressikonverentsil, kus oli jutuks olukord Ukrainas, vahendab Telekritika.

Ruslana sõnul on Janukovõtš alustanud sõda oma rahva vastu mitmel rindel, nii tänaval kui meedias. Ta lisas, et valitsus on kehtestanud eriolukorra, kus kasutatakse meeleavaldajate vastu mitte ainult julgeolekujõude, vaid ka tulirelvi ja omakohut.

Tema sõnul ei ihka meeleavaldajad verd, vaid tahavad lahendada probleeme rahumeelselt. „Janukovõtš on kõige radikaalsem ja äärmuslikem inimene. Ta on toime pannud inimvastaseid kuritegusid. Tema koht on vanglas,“ kirjutas Ruslana oma Facebooki lehel.

Kiievi kokkupõrgetes on surma saanud 25 ja viga 241 inimest.

Hetkel kuum