Börs: päev näitas väikest tõusu

Raido Neemre 06. märts 2014, 23:14

USA börsid olid täna tõusuteel. S&P 500 oli rekordkõrgusel peale andmete avalikustamist, mille kohaselt töötute arv langes viimase kolme kuu madalaimale tasemele ja investorid jälgisid arenguid Ukrainas ja Euroopas.

Aktsiad jätkasid kasvamist peale president Obama avalikku kõnet, milles ta väljendas oma seisukohta Ukraina osas, sõnades, et plaanitav referendum Krimmis rikub rahvusvahelist õigust ning kutsus Kongressi toetama IMFi toetuse andmist Ukrainale.

Euro kasvas dollari suhtes peale seda, kui Euroopa Keskpank jättis intressitasemed muutumatuks. Keskpanga president Mario Draghi viitas, et deflatsioonirisk eurotsoonis on vaibunud, kuna uued andmed viitavad, et inflatsioonitase vastab ootustele.

Iganädalaste töötutoetuste arv kukkus USAs 323 000, mis on viimase kolme kuu madalaim arv.

“Ma näen, et tööturg on jätkuvalt üsna heas seisus. Homme näeme me üsna häid tööhõive numbreid, mis vastavad ootustele,” sõnas Kingsview Asset Management asepresident Paul Nolte.

Indeksitest kasvas Dow Jones täna 0,47% ning lõpetas päeva 16436,89 punktil. S&P 500 kasvas 0,17% ning sulgus 1877,03 punktil. Nasdaq tegi täna aga 0,13% languse ning lõpetas päeva 4352,13 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2014, 23:14
Otsi:

Ava täpsem otsing