EAS: põhirõhk inimkapitalile

Rainer Saad 10. aprill 2014, 12:05

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liige Martin Hirvoja ütles Pärnu finantskonverentsil, et kui eelmisel toetusperioodil oli põhirõhk infrastruktuuri ja tehnoloogia toetamisel, siis uuel perioodil on rõhk inimkapitalil.

„Kui 2007-2013 oli suurem osakaal tehnoloogia ja infrastruktuuri toetamisel, siis järgmisel perioodil on põhirõhk inimkapitalil,” ütles ta.

Hirvoja sõnul on oluline luua kõrgepalgalisi töökohti ning toetada teadustegevust. Kuid ainult teaduse toetamisest majanduskasvuks ei piisa, kuna teadlased ja ettevõtjad on vaja kokku viia. „Tahame luua kalleid ja tarku töökohti. Välisinvesteeringuid ei saa mõõta ainult rahas, vaid ka töökohtades. Eelmisel aastal tõime Eestisse 72 mln eurot, 400 töökohta,” ütles ta. „Kui anda raha ainult teadlastele, tuleb sealt ainult uuringuid, mitte majanduskasvu. Kui me seda läbi ei mõtle, võime tõmmata maha mitu protsenti oma majanduskasvust.”

Hirvoja arvates tuleks Eesti ettevõtteid suunata rohkem Aasia poole. „Kuna Venemaaga on poliitilised riskid, tuleks hakata üha rohkem murdma Aasia turgudele. Tänapäeval osaleme arenevatel turgudel, kuid seda allhankijana,” sõnas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. April 2014, 12:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing