Indrek Kald • 14. aprill 2014 kell 8:30

Ettevõtjad investeerisid KredExi toel 25 mln eurot

KredExi tugi võimaldas ettevõtetel aasta esimese kolme kuuga kaasata pankadest lisafinantseerimist summas 25 mln eurot.

KredEx käendas 17 miljoni euroga 105 ettevõtte finantskohustusi. Rahastatud projektide tulemusena luuakse 360 uut töökohta.

"KredExi käendus võimaldab pankadel finantseerida alustavaid ja kiiresti arenevaid ettevõtteid. Selliste ettevõtete areng aitab ka Eesti majandusel kiiremini edasi sammuda," ütles KredExi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt pressiteates.

"Kuigi ettevõtete investeerimisaktiivsus on tulenevalt ebakindlast majanduskeskkonnast endiselt madal, olid KredExi poolt väljastatud käendusmahus suurima osakaaluga investeerimislaenud ja liisingud," lisas ta.

Alates 2001. aastast on KredEx käendanud 2849 ettevõtte finantskohustusi summas 422 miljonit eurot, mis on võimaldanud ettevõtetel pankadest kaasata rahastamist summas 837 miljonit eurot. Rahastatud projektide tulemusena on loodud ligikaudu 11 000 uut töökohta.

Lisaks investeerimis- ja käibelaenu, stardilaenu, pangagarantii ning liisingu käendamisele pakub KredEx ettevõtetele allutatud laenu, tehnoloogialaenu ja ekspordilaenu.

KredEx on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Hetkel kuum