EL avas turu Ukraina toodetele

Alyona Stadnik 23. aprill 2014, 11:37

Euroopa Liit otsustas täna avada ühepoolselt turu Ukraina kaupadele.

„Need reeglid jõustuvad järgmisel päeval pärast seda, kui on see avaldatud Euroopa Liidu teatajas,“ vahendas Euroopa Parlament. Vastavalt sooduskaubandusrežiimile on ette nähtud tollimaksude vähendamine Ukraina kaupadele, samuti kvootide muutmist selliselt, et see võimaldaks Ukraina eksportijatel suurendada tarneid ELi turgudele. Ukraina majandusele võib see tuua lisatulu 497 miljonit eurot.

Sooduskaubandusrežiim kehtib kuni 1.november käesoleva aastani või kuni allkirjastatakse majanduslik assotsiatsioonileping ELi ja Ukraina vahel. 3. aprillil toimunud Euroopa Parlamendi täiskogu istungil toetas parlament ettepanekut rakendada ühepoolseid kaubandussoodustusi ELi ja Ukraina vahel. Krimmis toodetud kaupadele kõnealune soodustus ei kehti.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    23. April 2014, 11:37
    Otsi:

    Ava täpsem otsing