Starmani osanik: "Mis meil seal torkida?"

Eliisa Matsalu, Harry Tuul 30. mai 2014, 08:12

Winergy omanikule ja Starmani ühele asutajale Indrek Kuivallikule kuulub kaabeltelevisioonis endiselt 14,7% aktsiatest. Möödunud aastal ostis Starmani enamusosaluse Rootsi päritolu rahvusvaheline investeerimisfond East Capital Explorer. Fondi Eesti esindaja Gert Tiivas ütles, et Kuivalliku kohtusaaga Lätis investoreid ei puuduta.

Winergy omanikule ja Starmani ühele asutajale Indrek Kuivallikule kuulub kaabeltelevisioonis endiselt 14,7% aktsiatest. Möödunud aastal ostis Starmani enamusosaluse Rootsi päritolu rahvusvaheline investeerimisfond East Capital Explorer. Fondi Eesti esindaja Gert Tiivas ütles, et Kuivalliku kohtusaaga Lätis investoreid ei puuduta.

Äripäeva küsimuse peale, mida arvavad Starmani investorid Kuivalliku ärivaidlusest Lätis Gert Tiivas ärritus. "Kuivallik on suur inimene, kogenud ettevõtja, küllap saab ta enda asjadega ise hakkama," ütles ta. "Mis meil seal torkida?"

Tiivase sõnul ei saa täna kõnealust ärivaidlust kuidagi Starmaniga seostada. "Mul on väga palju muresid, aga Kuivallik pole küll üks neist," märkis ta. Tiivas lisas, et tema arvates on kohatu rääkida mainekahjustusest, sest Kuivallik on East Capitali suhtes alati korrektselt käitunud. "Mul ei ole talle midagi ette heita. Eestis kehtib süütuse presumptsioon, tõenäoliselt on see nii ka Lätis," märkis ta.

Tiivas lisas, et aktiivsed ärimehed satuvad ikka aeg-ajalt vaidlustesse. Tema sõnul on East Capital investeeringuga igati rahul ja ettevõte näeb palju võimalusi, kuidas edaspidi Starmani väärtust kasvatada. "Peeter Kerni loodud Starman on Eesti edukaim koduste meelelahutusteenuste pakkuja ja see ei muutu," märkis ta.

Indrek Kuivallikul on ka varem kohtuvaidlusi olnud. Prokuratuur süüdistas Kuivallikut 2011. aastal siseinfo kuritarvitamises. Süüdistuse kohaselt  teadis Kuivallik Starmani nõukogu liikme ja suuraktsionärina Polaris Investi ainuosaniku ja ainsa juhatuse liikmena Starmani aktsiate ülevõtmispakkumisest ja aktsiate hinnast ajal, kui see ei olnud veel avalikustatud teave ning tegi siseinfole tuginedes keelatud tehinguid. 2012. aasta märtsis mõistis riigikohus Kuivalliku ja Polaris Investi õigeks ning kohustas riiki korvama õigusabikulud ligi 39 000 euro väärtuses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. June 2014, 08:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing