Ossipenko ühendas prügiveo

Koit Brinkmann 13. juuni 2014, 11:45

Ida-Virumaa kommunaaläri kuninga Nikolai Ossipenko naise nimel olevad prügivedajad Adelan Prügiveod OÜ ja OÜ Ekovir ühinesid.

Ühinemise tulemusena kustutati Adelan Prügiveod 5. juunil äriregistrist ning ettevõtte vara ning kohustused läksid üle Ekovirile.

Adelan Prügiveod mullune müügitulu oli 3,2 miljonit eurot ja kahjum oli 243 000 eurot. Jaotamata kasumit oli ettevõttes 1,4 miljonit eurot.

Ekoviri eelmise aasta majandusaruannet veel esitatud pole. Ettevõte kuulub I.V.P.Keskus OÜ kaudu Nikolai Ossipenko naisele Natalia Ossipenkole.

Eelmise aasta novembrist sai Natalia Ossipenko I.V.P.Teed OÜ kaudu ka Adelan Prügiveod omanikuks. Enne seda kuulus I.V.P.Teed Tiit Lillemetsale.

Nikolai Ossipenko kasupoeg Lillemets asus eelmise aasta detsembrist tööle avalikus teenistuses, temast sai Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi abi Oru ja Viivikonna linnaosades. Muu hulgas on tema tööülesanneteks linnaosades kommunaalmajanduse tegevuse kavandamine ja korraldamine, jäätmeveo korraldamise koordineerimine ja jäätmekäitluseeskirjade täitmise kontrollimine.

2012. aasta suvel, kui Ekovir oli üllatuslikult tunginud Tallinna prügiveoturule ja teinud viies piirkonnas konkurentidest paremad pakkumised, rääkis Lillemets, et Nikolai Ossipenkot ei saa kuidagi Ekoviriga siduda. Tollal oli ettevõtte omanikuks I.V.P.Keskus kaudu Natalia Ossipenko. "Ei oska öelda seda," vastas Lillemets toona küsimusele, kas Nikolai Ossipenko puutub prügiäriga kokku.

Samasugust teadmatust etendasid Eesti suuruselt kolmanda jäätmevedaja Adelan Prügiveod ostmise järel ka Nikolai Ossipenko ja tema vend Viktor Ossipenko.

Kui tehing 2012. aasta lõpul toimus, rääkis Nikolai Ossipenko Äripäevale, et see on tema venna Viktori teema, kes püüab ka prügiäris kanda kinnitada ning tema ei tea sellest midagi. Sama juttu ajas ka Viktor Ossipenko. Viktori ja tema naise Raissa Ossipenko käibeta ja töötajateta firma OÜ Larif majandusaasta aruandest selgus, et ettevõte sai miljon eurot laenu, mille eest siis osteti Adelan Prügiveod.

Kuid juba pool aastat hiljem liikus Adelan Prügiveod edasi Natalia Ossipenko firma I.V.P. Keskus OÜ omandusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2014, 17:12
Otsi:

Ava täpsem otsing