Peterson: IRL jäi ideega hiljaks

1321-aripaev 25. august 2014, 13:42

Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Petersoni hinnangul jäi IRL ideega madalapalgaliste maksuvabastusest aastakese hiljaks. Tema hinnangul sobinuks see aega, kui IRL veel ise valitsusvastutust  kandis, mistõttu idee tõsiseltvõetavus kannatab.

„Tuleviku mõttes tasub maksuvabastuse ettepanekut ikkagi kaaluda,“ lisas Peterson siiski pressiteates. Eile jäi IRL Rahvakogul sõelale madalapalgaliste maksuvabastuse idee, mille kohaselt alla 500 euro teeniv inimene oma palgalt makse ei maksa. „Me ei saa väljakäidud maksuvabastuse ideega õpetajaid-politseinikke palgata jätta, mistõttu peavad mingid muud maksud ilmselt selle võrra tõusma ja asendus peaks tulema pigem rikkamatest detsiilidest,“ leidis Peterson.

Ametiühingute hinnangul ei saa kate tulla käibemaksu tõusust, mis sööks teise käega maksuvabastuse koheselt, variandid oleksid ettevõtete tulumaks, kinnisvaramaks või erinevad luksusmaksud. Ametiühingud on tänaseni toetanud maksuvabastust miinimumpalgalt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2014, 09:58
Otsi:

Ava täpsem otsing