• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Puhkepäev. Dingodest, vaaladest ja koduõuest

  Mu väike 7aastane sugulane on tõeline loomade fänn. Ta võib teleri ette naelutatult vaadata loomasaateid, lapata sinuga koos loodusraamatuid, rääkida sulle sulelistest ja karvastest, kellest sa ise suurt midagi ei tea, ja loomulikult mängida kõiksuguseid loomadega seotud mänge. Ta kasvatab oma väikest küülikut Ukut, räägib alalõpmata oma arvukatest koer-sõpradest (nende kõigi nimesid teab ta une pealt) ning hobustest, kellega ta aeg-ajalt ratsutamas käib.

  Temast saab farmer ja loomakasvataja – nii otsustas ta juba mõne aasta eest. Ma arvan, et see töö sobiks talle väga hästi. Tema kirg, hool ja huvi loomade ning looduse vastu paistab kaugele. Sellega nakatab ta ka teisi enda ümber.
  Tutvumine koduümbrusega. Looma- ja loodusarmastusega nakatab ka järgmisel nädalal algav Matsalu loodusfilmide festival. Kuidas muidu võiks näha üht elevandiema nelja aasta jooksul oma pere koos hoidmas, röövloomade ähvardusi tõrjumas ja oma poegi õpetamas.
  Kuidas muidu võiks saada osa dingode elust Austraalias või kliima soojenemisega kaasnevatest probleemidest Põhja-Jäämere mõõkvaalade jaoks. Kuidas muidu saaks aimu Roheneemesaarte ja Namiibia kõrbetest ning maailma erinevais paigus asuvate vulkaanide jõulisusest, ohtlikkusest ja nende müstikast.
  Kuidas muidu saada teada Ida-Timori naissukeldujate kohta, kel kogukonnas oluline roll kanda, või haruldaste loomaliikide kohta, kes on päästetud nüüdisaegse masinliku maailma lõugade vahelt.
  Jah, muidugi, kõike seda on võimalik ise uurida, selle kohta lugeda või suisa kaema minna. Aga et igale poole ei jõua, siis pakubki Matsalu loodusfilmide festival võimalust õppida taas natukene paremini tundma meie koduümbrust planeedil Maa, õpetab austama ja arvestama kõigi teiste elusolenditega siin planeedil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".