Hiinlased usuvad sõtta Jaapaniga

Mait Kraun 12. september 2014, 00:00

Hiina ja Jaapan on suundumas sõjalise konflikti poole – nii arvab enamus Hiinas Jaapani-Hiina suhete teemal küsitletud inimestest.

Jaapani mittetulundusühingu Genron ja Hiina ajalehe Chinese Daily läbi viidud küsitlus näitas, et 53 protsenti hiinlastest usuvad sõja puhkemist Jaapaniga. Jaapanis oli vastav number 29 protsenti. Küsitlus ilmus just enne seda, kui möödus kaks aastat Senkaku saarte natsionaliseerimisest Ida-Hiina meres Jaapani poolt.

Suhted Jaapani ja Hiina vahel on teravnenud alates sellest, mil Jaapan ostis 2012. aastal kolm väikest saart, mida Hiina peab enda territooriumiks. Jaapan ütles, et saared osteti selleks, et neid ei saaks osta Tokyo kuberner, kes on Hiina suhtes väga negatiivselt meelestatud. Hiina aga süüdistab Jaapanit varjatud kokkulepetes.

Küsitluse andmetel arvab 38 protsenti jaapanlastest, et sõda on võimalik vältida. See on aga 9 protsenti vähem kui 2013. aastal. Rekordilised 93 protsenti jaapanlastest pole Hiina tegevusega rahul, Hiinas on vastav protsent aga langenud 6 protsendi võrra 87 protsendini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2014, 14:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing