Raido Neemre • 17. september 2014
Jaga lugu:

Föderaalreserv lõpetab järgmisel kuul majanduse ergutamise

Föderaalreserv otsustas täna jääda oma senisele kursile, vaigistades sellega turgude hirme intressitasemete tõstmise üle oodatust varem.

Peale oma kahepäevast kohtumist avalikustatud pressiteate kohaselt jättis USA keskpank olulised sätted suuresti muutmata. Föderaalreserv kärpis samas oma võlakirjaostu programmi 15 miljardile dollarile kuus ning viitas, et majanduse ergutamine lõppeb oktoobris.

Föderaalreserv ei eemaldanud samas klauslit, et intressitasemed tõusevad teatud aja jooksul peale seda, kui igakuine võlakirjaostu programm lõppeb. Turgude ootus on see, et majanduse ergutamine lõppeb oktoobris ning tõenäoliselt tõstetakse intressitaset kuus kuud hiljem.

“On üsna häbiväärne, et nii väikeste detailide üle nagu millal Föderaalreserv kavatseb intressitasemeid tõsta, on tõusnud selline kära,” kommenteeris Charles Schwabi investeerimisanalüütik Liz Ann Sonders.

“Föderaalreserv liigub normaliseerimise poole. Kärped lõpetatakse järgmisel kuul ning järgmise aasta keskpaigas hakatakse tõstma ka intressitasemeid,” lisas ta.

Peale Föderaalreservi uudist olid ka turud tõusuteel.

“Nad püüavad tagada pehme maandumise,” sõnas JP Morgan Fundsi globaalsete turgude analüütik David Kelly.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt