• Jaga lugu:

  Rootsi sotsid hakkavad valitsust moodustama

  Rootsi Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan LöfvenFoto: Scanpix/Reuters

  Rootsi Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan Löfven ütles täna, et on veendunud, et suudab moodustada uue valitsuse ning esitada eelarve, mis leiab parlamendis piisava toetuse.

  Rootsi Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan Löfven ütles täna, et on veendunud, et suudab moodustada uue valitsuse ning esitada eelarve, mis leiab parlamendis piisava toetuse.Sotsid moodustavad valitsust koos Roheliste parteiga.Küsimusele, kas Löfven on pidanud uusi kõnelusi ka endisesse paremtsentristlikusse valitsuskoalitsiooni kuulunud Keskerakonna ja Rahvaparteiga, et moodustada laiemapõhjalist ja suurema toetusega koalitsiooni, vastas ta eitavalt.Uue valitsuse koosseis peaks selguma tuleva nädala lõpus, vahendas Rootsi majandusulehe Dagens Industri veebiportaal.Rootsis 14. septembril toimunud valimiste tulemusel lahkub ametist Fredrik Reinfeldti juhitud paremtsentristlik valitsus. Rootsi immigratsioonivastase partei Rootsi Demokraadid suure edu tõttu (13% häältest) ei saavutanud aga ei parem- ega vasakleer valimistel selget enamust. Nii on valitsuse kokkupanek keeruline. Koostöö Rootsi Demokraatidega on põhivoolu parteid välistanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhtimine avalikus sektoris meenutab absurdiklassikat
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riigikogu erakondade tagatubades ei säästeta jõudu leidmaks sobivat kulpi, millega presidendivalimiste katlast rammusamad palad välja õngitseda, samal ajal kui avalik sektor eesotsas valitsusega ägab süvenevas juhtimiskriisis, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Raadiohommikus: Lehar Küti uued ametid, hämarad poed ja kuuma kooli tihe sõel
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
Endine KredExi juht Lehar Kütt asus sel nädalal juhtima Coop Panga äriklientide uut tooteliini, samuti hakkab ta otsustama Euroopa miljardite jõudmise üle Eesti ettevõteteni rahastus InvestEU. Esmaspäevases hommikuprogrammis teeme mõlemast uuest ametist juttu.
AstraZeneca juht: me tõstame vaktsiini hinda
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.
AstraZenecal ei ole plaanis tulevikus koroonavaktsiini ilma kasumita toota ja kui horisontaalsed tellimused on kohale toimetatud, kavatseb ettevõte hindu tõstma hakata, ütles ettevõtte juht teise kvartali tulemusi teatades.