Sirje Rank • 26. september 2014
Jaga lugu:

Rootsi sotsid hakkavad valitsust moodustama

Rootsi Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan Löfven
Rootsi Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan Löfven  Foto: Scanpix/Reuters

Rootsi Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan Löfven ütles täna, et on veendunud, et suudab moodustada uue valitsuse ning esitada eelarve, mis leiab parlamendis piisava toetuse.

Rootsi Sotsiaaldemokraatliku partei juht Stefan Löfven ütles täna, et on veendunud, et suudab moodustada uue valitsuse ning esitada eelarve, mis leiab parlamendis piisava toetuse.Sotsid moodustavad valitsust koos Roheliste parteiga.Küsimusele, kas Löfven on pidanud uusi kõnelusi ka endisesse paremtsentristlikusse valitsuskoalitsiooni kuulunud Keskerakonna ja Rahvaparteiga, et moodustada laiemapõhjalist ja suurema toetusega koalitsiooni, vastas ta eitavalt.Uue valitsuse koosseis peaks selguma tuleva nädala lõpus, vahendas Rootsi majandusulehe Dagens Industri veebiportaal.Rootsis 14. septembril toimunud valimiste tulemusel lahkub ametist Fredrik Reinfeldti juhitud paremtsentristlik valitsus. Rootsi immigratsioonivastase partei Rootsi Demokraadid suure edu tõttu (13% häältest) ei saavutanud aga ei parem- ega vasakleer valimistel selget enamust. Nii on valitsuse kokkupanek keeruline. Koostöö Rootsi Demokraatidega on põhivoolu parteid välistanud.

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt