Piret Reiljan • 10. oktoober 2014 kell 11:22

Kilu: LHV mainele tehti kahju

Erki Kilu  Foto: Raul Mee

LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu nentis, et Äripäeva kasuks tehtud kohtuotsuse puhul on oluline aru saada, et kohus ei kontrollinud Äripäeva väidete õigsust.

"Sellest on väga kahju, et riigikohus otsustas kaebust mitte menetlema hakata. LHV mainele on tehtud kahju, sest vaidlusaluses artiklis esitatud väited ei vastanud tõele," sõnas Kilu täna Äripäevale. Ta lisas, et LHV siiski aktsepteerib kohtu otsust, kuna LHV on pingutanud, et ajaleht oma väited ümber lükkaks.

Esialgne põhimõtteline vaidlus taandus Kilu sõnul kohtus kahjuks küsimusele, mis tüüpi infoga oli artiklis tegemist ja kas seda saab ümber lükata või mitte. "Kohus ütles, et artikkel ei sisaldanud fakte, vaid tegemist oli oletustega ja neid ümber lükata ei saa," märkis Kilu.

Ta toonitas, et oluline on aru saada, et kohus ei kontrollinud Äripäeva väidete õigsust. "Kohus leidis, et artiklis sisaldunud väited LHV kohta olid esitatud väärtushinnangutena, mida ei saagi kontrollida. Meie seisukoht oli, et artiklid sisaldasid konkreetseid süüdistusi, mis ei vastanud tõele," märkis LHV Panga juht.

8. oktoobri kohtumäärusega otsustas riigikohus jätta menetlusse võtmata AS LHV Panga ja AS LHV Varahalduse kassatsioonikaebuse nende hagis AS Äripäeva vastu. Jõusse jäi seega Tallinna ringkonnakohtu juunikuine otsus jätta rahuldamata LHV hagi Äripäeva vastu ebaõigete andmete ümberlükkamiseks. 

Hetkel kuum