• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kilu: LHV mainele tehti kahju

  Erki KiluFoto: Raul Mee

  LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu nentis, et Äripäeva kasuks tehtud kohtuotsuse puhul on oluline aru saada, et kohus ei kontrollinud Äripäeva väidete õigsust.

  "Sellest on väga kahju, et riigikohus otsustas kaebust mitte menetlema hakata. LHV mainele on tehtud kahju, sest vaidlusaluses artiklis esitatud väited ei vastanud tõele," sõnas Kilu täna Äripäevale. Ta lisas, et LHV siiski aktsepteerib kohtu otsust, kuna LHV on pingutanud, et ajaleht oma väited ümber lükkaks.
  Esialgne põhimõtteline vaidlus taandus Kilu sõnul kohtus kahjuks küsimusele, mis tüüpi infoga oli artiklis tegemist ja kas seda saab ümber lükata või mitte. "Kohus ütles, et artikkel ei sisaldanud fakte, vaid tegemist oli oletustega ja neid ümber lükata ei saa," märkis Kilu.
  Ta toonitas, et oluline on aru saada, et kohus ei kontrollinud Äripäeva väidete õigsust. "Kohus leidis, et artiklis sisaldunud väited LHV kohta olid esitatud väärtushinnangutena, mida ei saagi kontrollida. Meie seisukoht oli, et artiklid sisaldasid konkreetseid süüdistusi, mis ei vastanud tõele," märkis LHV Panga juht.
  8. oktoobri kohtumäärusega otsustas riigikohus jätta menetlusse võtmata AS LHV Panga ja AS LHV Varahalduse kassatsioonikaebuse nende hagis AS Äripäeva vastu. Jõusse jäi seega Tallinna ringkonnakohtu juunikuine otsus jätta rahuldamata LHV hagi Äripäeva vastu ebaõigete andmete ümberlükkamiseks. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.