Jaga lugu:

Suurklient Tallink suunab väikeõlletootjat kasvule

Pruulikoja Vormsi Õlu omanik ja pruulmeister Arkadi Tammik.  Foto: Heiki Laan

Tallinki ja Silja Line’i laevadele laevaõlut Norrby Dunkel pruuliva väiketootja Vormsi Õlu tootmismaht oli mullu 45 000 liitrit. Tänavu tõuseb maht hinnanguliselt 70 000 liitrini ja suur osa sellest läheb reisilaevadele.

„Olen üritanud hoida sellist rusikareeglit, et üks klient võiks olla mitte üle 15% kogukäibest. Kui üle läheb, on see ohumärk. Tallink aga küündis vahepeal üle 20%. Maht kasvab,“ räägib pruulikoja omanik ja pruulmeister Arkadi Tammik tööstusuudised.ee-le.

Vormsi Õlle tootmismaht kasvaski eelmisel aastal ja oluline mõjutaja oli ka laevafirma Tallink, kellele Vormsi Õlu alates mullu kevadest toodab private label'i käsitööõlut Norrby Dunkel.

Tammik räägib, et on olukorras, kus lihtsalt tuleb laieneda ja areneda, sest võimalust kasutamata jätta oleks rumal.

Loe pikemalt Äripäeva teemaveebist Tööstusuudised.ee.

NB! 10. juunil toimub Äripäeva teemaveebi Tööstusuudised.ee järjekordne Tööstuse klubi, mille raames külastatakse kaht käsitööõlle tootjat. Üks on Tallinkile private label’it tootev Vormsi Õlu ja teine turul värske tegija pruulikoda Must Lips. Vaata programmi SIIT ja registreeru SIIN.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum