• Jaga lugu:

  Brexit: Briti valitsus korvab ELi toetused

  Suurbritannia rahandusminister Philip HammondFoto: Scanpix/Reuters

  Suurbritannia valitsus korvab Briti põllumeestele, ülikoolidele ja vaesema elujärjega piirkondadele Euroopa Liidust lahkumise järel Euroopa Liidu toetused, teatas nädalavahetusel rahandusminister Philip Hammond.

  Lubadus puudutab siiski vaid perioodi aastani 2020, kirjutab Financial Times.
  Vajalikud vahendid plaanitakse saada summade arvelt, mis Suurbritannia praegu Euroopa Liidu eelarvesse maksab.
  Täielikult korvatakse nende projektide toetused, mis on heaks kiidetud enne kui Suurbritannia valitsus sügisel eelarve eelnõu esitab. Samas näiteks ELi kaasrahastusega avaliku sektori infrastruktuuri projektide puhul, mis vältavad mitu aastat ja mis on heaks kiidetud enne Suurbritannia EList lahkumist, jätkab valitsus ELi toetuste korvamist ka pärast 2020. aastat. Küll aga ei garanteeri valitsus sealt edasi põllumajandustoetuste jätkamist, mida makstakse ELi eelarvest. Aastane toetussumma Suurbritannia põllumeestele on ca 3 miljardit naela.
  Mitmed piirkonnad, mis on Suurbritannias suurimad ELi toetuste saajad, nagu Cornwall, hääletasid referendumil EList lahkumise poolt. Referendumi järel pöörduti valitsuse poole kindluse saamiseks, et toetused ei lõpe.
  18 miljardist naelast, mis on Suurbritannia sissemakse suurus, saab riik 5 miljardit naela tagasi omal ajal peaminister Margaret Thatcheri välja võideldud tagasimaksena. Ülejäänud 13 miljardist kulub 6 miljardit Suurbritannias Euroopa Liidu rahastusega projektide kulude katteks. Seitse miljardit naela on brittide netomakse ELi eelarvesse, ehk summa, mille võrra Suurbritannia sissemakse ületab EList toetustena tagasi saadavad summad.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Inbank tegi Poola toel teises kvartalis müügirekordi
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Eesti finantsettevõte Inbank teatas, et on teinud Poolas tõelise läbimurde ja seda tänu rohepöördele. Panga müügikasvu vedas teises kvartalis Poola äriüksus, mille maht moodustab juba ligi pool ettevõtte kogu müügist.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.