Äripäev • 29. september 2016 kell 11:49

Ekspress: Kaljulaidi abikaasal seos luurega

Eesti presidendikandidaat Kersti Kaljulaid   Foto: Andres Haabu, Äripäev

Eesti Ekspress kirjutas, et Kersti Kaljulaidi abikaasa Georgi-Rene Maksimovski töötab või töötas suure tõenäosusega Teabeametis või sellega seotud asutustes.

Kaitseministeeriumi alluvuses tegutsev Teabeamet on sisuliselt Eesti luureasutus. Teabeamet tegeleb välisluure ja elektroonilise teabeturbega. Teabeamet on kõige salajasem asutus Eestis üldse, kirjutas Eesti Ekspress.

„Ma ütlen ausalt, ma ei tea, millega mu abikaasa tegeles. Osas riigikogu fraktsioonides tuli see jutuks ja nii ma neile ka vastasin. Tean, et abikaasal oli riigisaladuse luba, aga mis tema töö täpselt oli, seda ma ei tea,“ selgitas presidendikandidaat Kersti Kaljulaid oma abikaasa Georgi-Rene Maksimovski tausta. Loe pikemalt Eesti Ekspressist.

Teabeameti juht Mikk Marran seadis aga Ekspressi väite kahtluse alla. „Reeglina luureasutused kunagi ei kommenteeri, kas keegi töötab või ei tööta luureasutuses, aga kuna tegemist on väga tundliku küsimusega Eesti riigi jaoks ja tegemist on võimaliku tulevase Eesti riigipea abikaasa küsimusega, siis ma teen seekord erandi ja ütlen, et selle nimega inimene ei ole Teabeametis töötanud ega tööta praegu,“ rääkis Marran Postimehele.

Loe pikemalt Postimehest.

Nii Allar Jõksi kui ka Kersti Kaljulaidi pressiesindaja Taavi Linnamäe püüdis aga küsimust naeruvääristada. "Nagu ikka, ei ole tõde pooltki nii põnev, kui vahel loota tahaks. Tegemist ei ole luurajaga, tema töö ei ole olnud seinaga ühte sulamine," teatas Linnamäe pressiteates. Tema sõnul on Kersti Kaljulaidi abikaasa Georgi-Rene Maksimovski rahvuselt eestlane, sünnijärgne Eesti kodanik. Hariduselt sideinsener.

Tema töökäik on järgnev:

1992-1993 – Tallinna Telefonivõrk

1993-2009 – Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutus (varasema nimega Valitsusside). Tema tööülesannete täitmine eeldas riigisaladuse loa olemasolu.

Sihtasutus tegeleb muu hulgas Eesti julgeolekut tagavate asutuste operatiivraadioside korraldamisega.

Hetkel kuum