Äripäev • 21. veebruar 2017 kell 9:06

Pekingis asub ametisse Eesti ettevõtjate abistaja Hiinas

Hiinas asub ametisse EASi ekspordi ja välisturgude esindajana Anneli Vilu.   Foto: EAS

Sel neljapäeval alustab Ettevõtluse Sihtasutuse (EAS) ekspordi ja välisinvesteeringute esindajana Pekingis tööd Anneli Vilu.

Vilu töö on koos Eesti suursaatkonnaga Pekingis ja EASi Aasia Infokeskusega aidata Hiina turule Eesti ettevõtteid, neile koostööpartnerite leida, aga ka potentsiaalsetele investoritele Eesti ettevõtlus- ja investeerimiskeskkonna tutvustada. 

„Eesti ettevõtjad ei saa lüüa mahuga, aga nišitoodetel on väga suur potentsiaal, kui neid targalt turundada,“ kommenteeris Vilu pressiteate vahendusel. „Hiinas on näiteks probleeme toiduainete puhtuse tagamisega, mistõttu on kvaliteetsed puhtast loodusest pärinevad toiduained ja kõik mahetooted seal väga oodatud.“

Vilu on töötanud Shanghai EXPO Eesti paviljoni programmidirektorina, Kesk-Hiina Chengdu Põhjamaade Instituudi konverentsijuhina ja Shanghai Taani kaubanduskoja tegevdirektorina. Tema tööleping on sõlmitud kolmeks aastaks.

Praegu katavad EASi ekspordi- ja välisinvesteeringute esindajad 15 riiki: Soome, Rootsi, Norra, Saksamaa, Prantsusmaa, Suurbritannia, Holland, Taani, Kasahstan, Ukraina, USA, Jaapan, Singapur, India ja Hiina.

Hetkel kuum