Äripäev • 11. aprill 2017 kell 17:31

Maksuameti uueks juhiks saab Valdur Laid

Viimati töötas valdur Laid Soomes Telias, kus tal aastavahetuse paiku viieaastane leping läbi sai.  Foto: Andres Haabu, Postimees/Scanpix

Maksu- ja tolliameti peadirektorina asub alates 1. juunist ametisse pikaaegselt Eestis ja Soomes suurettevõtteid juhtinud Valdur Laid.

Maksu- ja tolliameti uue peadirektori nimetas ametisse rahandusminister Sven Sester avaliku sektori tippjuhtide valiku komisjoni ettepanekul.

„Valdur Laid on juhtinud tipptasemel telekommunikatsiooniettevõtteid ja saab erasektorist kaasa tuua kõrgetasemelisi teadmisi ja oskusi. Parimaid erasektori kogemusi kasutades sobib Laid väga hästi edasi arendama Eesti avaliku sektori üht olulisemat asutust,“ ütles rahandusminister Sven Sester.

Valdur Laidi sõnul on oluline maksu- ja tolliameti ja ettevõtete senise hea koostöö jätkumine. „Maksu- ja tolliameti ülesanne on lisaks kontrollifunktsioonile olla ettevõtjate jaoks nõustav partner, kes annab kindlustunde, et maksu- ja tolliasjadega on kõik korras. Selleks saab amet pakkuda rohkem tuge nõustamise näol, paindlikke makselahendusi ning ülevaateid oma sektori maksuasjadest. Samal ajal aitab koostöö leida ettevõtlusest paremini üles ka puudujäägid võrdse konkurentsi tagamisel,“ ütles Laid.

Valdur Laidil on enam kui 20aastane juhtimiskogemus telekommunikatsiooni-, finants- ja avalikust sektorist, millest üle kümne aasta suurettevõtte tippjuhina Eestis ja Soomes. Viimased viis aastat töötas Laid Soomes sealses Telia grupi ettevõttes Sonera, sealhulgas alates 2014. aastast Sonera juhina.

Varem töötas Laid Elioni Ettevõtted ASi juhatuses, millest kaheksa aastat juhatuse esimehena, ning enne seda Eesti Pangas, sealhulgas neli aastat juhatuse liikmena.

Laid on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna cum laude ning omab Lausanne'is asuva IMD ärijuhtimise magistrikraadi (MBA).

Hetkel kuum