Mait Kraun • 13 aprill 2017

Kirjastaja jõudis koondamiste abil kasumisse

Ühinenud Ajakirjade uus omanik Marko Tamme.  Foto: Andres Haabu

Kirjastaja Ühinenud Ajakirjad käive langes, aga ettevõte vähendas töötajate arvu ning palgakulude kärbe viis ettevõtte kasumisse.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et ajakirjade kirjastamisega tegeleva Ühinenud Ajakirjad ASi käive langes 2016. aastal 12,1 protsenti 1,98 miljoni euroni. Ärikasum ulatus aga 110 301 euroni. 2015. aastal oli ettevõtte kahjum 38 077 eurot.

Töötajate arvu vähendati 32-lt 25-ni. Käive töötaja kohta kasvas 12,5 protsenti 79 058 euroni. Keskmine brutotasu töötaja kohta tõusis 8 protsenti 1902 euroni. Palgakulud vähenesid ligi 120 000 euro võrra.

Ühinenud Ajakirjad AS kirjastab ajakirju Kodu & Aed, Diivan, Tehnikamaailm, Meie Kodu, TM Kodu & Ehitus, Kodutohter, Minu Aed, Jõulud ja mitmeid üldhuvi- ning praktilisi raamatuid.

Ettevõtte juhatuse liikmeteks on Marko Tamme ja Virge Must. Ühinenud Ajakirjade emafirma on Ühinenud Kirjad, mille omanike kohta Äripäeva infopangas andmeid ei ole. Dividende 2016. ja 2015. aastal ettevõttest võetud ei ole.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Hetkel kuum