Äripäev • 27. aprill 2017 kell 6:44

Valitsus loobus nn Raasukese töörühmast

Erkki Raasuke  Foto: Andres Haabu

Valitsus loobus eelmise valitsuse algatatud ekspertidest koosnevast majanduskasvu töögrupist ning lõi selle asemele ministritest koosneva majandusarengu komisjoni, mis asub ellu kutsuma töörühmi valdkonna edendamiseks.

Eelmine peaminister Taavi Rõivas kutsus oma valitsuse ajal kokku majandusekspertidest koosneva majanduskasvu töögrupi, mida juhtis pankur Erkki Raasuke ja mis esitas vahetult pärast eelmise valitsuse lagunemist töögrupi raport. Seejärel valitses töögrupi teemal vaikus, kuid nüüd selgus, et praeguse valitsuse hinnangul sai töö raportiga tehtud ja töögrupp enam ei jätka, kirjutab ERR

Aprillis otsustas Jüri Ratase valitsus Raasukese töögrupi asemele kutsuda ellu majandusarengu komisjoni, mis ei koosne majandusekspertidest, vaid ministritest: komisjoni esimees on peaminister ning liikmed ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister, haridus- ja teadusminister, justiitsminister, majandus- ja taristuminister, rahandusminister, tervise- ja tööminister ning välisminister.

Valitsuse meedianõunik Ave Tampere ütles ERRile, et majandusarengu komisjoni tööd koordineerib riigikantselei ning selle raames on kavas moodustada töörühmad, mis on fokuseeritud majanduskasvu erinevate tegurite tugevdamisele. Raasukese töögrupi raportis esitatud soovitused võivad, aga ei pruugi töösse minna, sõltuvalt uue komisjoni aruteludest.

Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum