Äripäev • 7. juuni 2017 • 1 min
Jaga lugu:

Korvpallifännist ärimees kaevandab Mustamäel raha

Ivar Valdmaa  Foto: Indrek Susi

Korvpalli meisterklubi Kalev/Cramo presidenti Ivar Valdmaad on haaranud kullapalavik: ta rajab Tallinnas suurejoonelist krüptoraha kaevandust. Tema veendumusel saab paberrahast peatselt ajalugu, kirjutas Eesti Ekspress.

Mees, kes võiks vabalt varsti pensionile jääda, palmi all lesida või golfi mängida, on Tallinnas Mustamäel ühes vanas tehasehoones püsti pannud salapärase „kullakaevanduse“. Kümnete meetrite viisi metallist riiuleid, millel urisevad sajad võrku ühendatud arvutid, tehes ööpäev läbi krüptoraha nimega Ether.

Valdmaa ütleb, et see on loodetavasti alles algus. Ta kavatseb oma rahavabrikut kõvasti laiendada (juttu on olnud 800 arvutist). Võib-olla kolida see mõne elektrijaama lähistele, kust saaks otse „kullakaevandusse“ tõmmata elektrikaabli.

Loe pikemalt Eesti Ekspress.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt