Äripäev • 7. juuni 2017 kell 10:29

Uus rahandusminister: rapsisime maksudega

Toomas Tõnistest saab peagi uus rahandusminister.  Foto: Andres Haabu

Uus rahandusminister, IRLi liige Toomas Tõniste tunnistas intervjuus Postimehele, et praegune valitsus on maksudega rapsinud ja seetõttu saab ta ettevõtjate kriitikast aru.

Vaata tausta ka Infopangast:

Toomas Tõniste

„Ma möönan, et see valitsus on maksudega mänginud. Samas ma ütlen ka seda, et mulle ei meeldinud eelmise valitsuse maksupoliitika, kus polnud mingisugust diskussiooni, et kuhu riik läheb, mis on eesmärgid. Eelmise valitsuse paigalseis oli tegelikult kahjulikum kui see, et midagi tehakse ja muudetakse,“ rääkis Tõniste.

Ta lisas siiski, et pooldab ideaalis seda, et maksupakett võetakse lahti ja majandusspetsialistid kutsutakse kokku. „Ettevõtjana ootan kindlasti stabiilset, läbipaistvat maksukeskkonda. Samas tuleb aru saada, et mina ei olnud koalitsioonileppe kokkupanemise juures. Erakonnad on teinud kokkulepped ja üritavad oma valimislubadusi täita,“ rääkis Tõniste.

Loe pikemalt Postimehest.

Täna hommikul kogunenud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus kiitis heaks erakonna esimehe Helir-Valdor Seedri ettepaneku vahetada valitsuses välja kolm ministrit, mis tähendab, et uued valitsuse liikmed on Jüri Luik, Siim-Valmar Kiisler ja Toomas Tõniste.

See tähendab, et senine keskkonnaminister Marko Pomerants asendatakse Siim-Valmar Kiisleriga, rahandusminister Sven Sester Toomas Tõnistega ja kaitseminister Margus Tsahkna Jüri Luigega.

Hetkel kuum