• Jaga lugu:

  Eesti Energia tuuleparkidel hoog sees

  TuuleparkFoto: EPA

  Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Taastuvenergia neli tuuleparki tootsid aasta esimese kuue kuuga 107 gigavatt-tundi elektrit, kasvatades eelmise aasta sama ajaga võrreldes toodangut 37%.

  Enefit Taastuvenergia juhi Aavo Kärmase sõnul kasvas elektri tootmine kõigis ettevõtte neljas tuulepargis - Aulepas, Narvas, Paldiskis ja Virtsus. "Saamaks aimu, kui suur kogus elektrit on 107 gigavatt-tundi, siis sellisest kogusest elektrist piisab ligikaudu 43 000 keskmise tarbimisega majapidamisele aastaks ajaks," lisas Kärmas Eesti Energia saadetud pressiteate vahendusel.
  Eesti elektrisüsteemihalduri Elering andmetel tootsid Eesti tuulepargid esimese kuue kuuga 333 gigavatt-tundi elektrit ehk 36% rohkem kui aasta eest. Enefit Taastuvenergia tuuleparkide toodang moodustas 32% kogu Eesti tuuleparkide toodangust.
  Enefit Taastuvenergia tuuleparkide koguvõimsus on 111 megavatti.
  Enefit Taastuvenergia on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergiaettevõte, mis toodab elektrit ja soojust tuulest, veest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Ettevõtte tootmisüksusteks on Iru elektrijaam, Paide ja Valka koostootmisjaam ning neli tuuleparki. Lisaks haldab Enefit Keila-Joa ja Linnamäe hüdroelektrijaama.
  Valitsusel on plaan viia Enefit Taastuvenergia vähemusosalus börsile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.