Äripäev • 1. august 2017 kell 5:45

Eesti Energia tuuleparkidel hoog sees

Tuulepark  Foto: EPA

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Taastuvenergia neli tuuleparki tootsid aasta esimese kuue kuuga 107 gigavatt-tundi elektrit, kasvatades eelmise aasta sama ajaga võrreldes toodangut 37%.

Enefit Taastuvenergia juhi Aavo Kärmase sõnul kasvas elektri tootmine kõigis ettevõtte neljas tuulepargis - Aulepas, Narvas, Paldiskis ja Virtsus. "Saamaks aimu, kui suur kogus elektrit on 107 gigavatt-tundi, siis sellisest kogusest elektrist piisab ligikaudu 43 000 keskmise tarbimisega majapidamisele aastaks ajaks," lisas Kärmas Eesti Energia saadetud pressiteate vahendusel.

Eesti elektrisüsteemihalduri Elering andmetel tootsid Eesti tuulepargid esimese kuue kuuga 333 gigavatt-tundi elektrit ehk 36% rohkem kui aasta eest. Enefit Taastuvenergia tuuleparkide toodang moodustas 32% kogu Eesti tuuleparkide toodangust.

Enefit Taastuvenergia tuuleparkide koguvõimsus on 111 megavatti.

Enefit Taastuvenergia on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergiaettevõte, mis toodab elektrit ja soojust tuulest, veest, biomassist ja segaolmejäätmetest. Ettevõtte tootmisüksusteks on Iru elektrijaam, Paide ja Valka koostootmisjaam ning neli tuuleparki. Lisaks haldab Enefit Keila-Joa ja Linnamäe hüdroelektrijaama.

Valitsusel on plaan viia Enefit Taastuvenergia vähemusosalus börsile.

Hetkel kuum