• Jaga lugu:

  Varssavi valmistub Berliinilt nõudma sõjakahjude hüvitamist

  Poola peaminister Beata SzydłoFoto: EPA

  Poola peaministri Beata Szydło sõnul valmistab valitsus ette reparatsiooninõuet Saksamaale. Berliin ja Varssavi on sattunud vastasseisu, kus ühelt poolt oodatakse põgenike vastuvõtmist ja teiselt poolt õrritatakse popilistlike avaldustega.

  Poola parempoolse valitsuse juht Beata Szydło kinnitas eile, et 72 aastat tagasi lõppenud II maailmasõda pole unustatud. “Poolal on õigus reparatsioonidele ja Poola riigil on õigus seda sisse nõuda,” sõnas Szydło kohalikule raadiole RMF antud intervjuus.
  Peaministri sõnul antakse asjale ametlik käik niipea, kui parlament on selles saavutanud poliitilise konsensuse, vahendab ajaleht Frankfurter Allgemeine.
  Paremkonservatiivne Seaduse ja Õigluse partei on sõjareparatsioonide teemat ka varem lauale toonud, kuid seni pole erakonna juhtkond nii selget seisukohta võtnud.
  Poola välisminister Witold Waszczykowski sõnas möödunud nädalal, et sakslaste sõjalisel agressioonil 1939. aastal ja II maailmasõjal on mõõdetavad tagajärjed. Riigi esidiplomaadi sõnul on selle mõõduks vähemalt 840 miljardit eurot.
  Kuigi rahaliste reparatsioonide küsimusele leiti lahendus 1953. aastal, siis poolakate sõnul on see õigustühine, kuna pool Saksamaast ja Poola käitusid Nõukogude Liidu marionettidena.
  Euroopa Liidu kõrgeim kohus lükkas sel nädalal tagasi Slovakkia ja Ungari kaebuse varjupaigataotlejaid puudutava kvoodiskeemi kohta. Poola toetas selles küsimuses hagejaid.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.