Äripäev • 30. aprill 2018 kell 5:39

Tööstustoodangut rohkem kui aasta eest

Tööstustoodang  Foto: Scanpix/Reuters

Tööstusettevõtted tootsid märtsis 8% rohkem toodangut kui eelmise aasta märtsis, teatab statistikaamet. Toodang suurenes nii töötlevas töötuses kui ka mäetööstuses ja energeetikas.

Töötlevas tööstuses toodeti märtsis 5% rohkem toodangut kui mullu samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid märtsis eelmise aasta sama kuu mahtu. Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, elektroonikaseadmete ja metalltoodete tootmise suurenemine. Märgatavalt suurenes ka masinate ja seadmete ning kütteõlide tootmine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang toiduainete ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi märtsis 68% kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel jäi toodangu müük ekspordiks eelmise aasta märtsiga samale tasemele, kuid müük koduturule suurenes 7%.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti märtsis tööstuses kokku 4% ja töötlevas tööstuses 2% rohkem toodangut kui eelmisel kuul. 2017. aasta märtsiga võrreldes toodeti elektrit 9% ja soojust 51% rohkem.

Hetkel kuum