Äripäev • 21. mai 2018
Jaga lugu:

Elektrum hakkab väikefirmadele päikesejaamu müüma

Päikesepaneelid.  Foto: EPA

Läti Latvenergole kuuluv Elektrum hakkab Eestis pakkuma järelmaksuga päikeseelektrijaamu kodutarbijatele, ühistutele ja väikefirmadele.

Valmislahendusega ostetakse päikeseelektrijaam intressita järelmaksuga viie aasta jooksul, lisaks ostab Elektrum tagasi omatarbest ülejääva elektrienergia, teatas firma. Paneelid ehitab Naps Solar Eesti.

Standardpaketis on paneelikomplektid 10 kuni 34 paneelini, mis vastab jaama võimsusele 3 kilovatti kuni 10 kilovatti. Erilahendusena saab tellida kuni 200 kilovatti paneelikomplekte.

Eestis paistab päike 850 kuni 1200 tundi aastas, seda on sama palju kui Saksamaal, kus päikesepaneelid on väga populaarsed, märkis Elektrum. Näiteks kodumajapidamisse sobiv 3,72 kilovatise võimsusega päikeseelektrijaam koosneb 12 monokristall-paneelist ja toodab 3300 kilovatt-tundi elektrit aastas, suurema osa sellest märtsist kuni oktoobrini. 

Jaga lugu:
Hetkel kuum