Äripäev • 26. juuni 2018
Jaga lugu:

Eesti ostis Lõuna-Korealt 46 miljoni eest suurtükke

K9 Kõu  Foto: EPA

Eesti sõlmis täna 46 miljoni eurose lepingu Lõuna-Korealt liikursuurtükkide K9 Kõu ostuks, teatas kaitseinvesteeringute keskus.

Leping hõlmab lisaks 12 relvasüsteemile koolitust, hooldust ja varuosi. Esimesed liikursuurtükid jõuavad Eestisse 2020. aastal.

K9 Kõu on lisaks Soomele ja Norrale kasutusel Poolas, Türgis ja Indias. Relvasüsteemi eaks on arvestatud vähemalt 30 aastat. "Samuti analüüsime variante liikursuurtükkide juurde sobivate toetusmasinate hankimiseks. Lisaks hangitakse suurekaliibrilist uut laskemoona, evakueerimistanke ning juhtimissõidukeid," ütles kaitseinvesteeringute keskuse osakonnajuhataja Priit Soosaar.

Lepingutele kirjutasid alla kaitseinvesteeringute keskuse direktor kolonel Rauno Sirk, Korea Kaubanduse ja Investeeringute Toetusorganisatsiooni juht Dong Joon Shin ning kaitsetööstusettevõtte Hanhwa Land Systems esimees Jaeil Son. Relvasüsteemide müügi otsustas Korea riik, süsteemide toetusleping sõlmiti tootjafirma Hanwha Land Systems´ga.

"Kindlasti on tegemist ühe mahukaima ja üksikasjalikuma lepinguga, mille oleme sõlminud," ütles kolonel Sirk.

Jaga lugu:
Hetkel kuum