Pille Ivask • 28. juuni 2018 kell 13:02

Trumpi kampaaniajuht sai Vene oligarhilt miljoneid laenu

Paul Manafort  Foto: Reuters/Scanpix

Kohtudokumentidest selgub, et USA presidendi Donald Trumpi kampaaniajuht Paul Manafort sai Vene oligarhilt ning Kremliga lähedalt seotud Oleg Deripaskalt 10 miljonit dollarit laenu.

Mõistagi ei saanud Manafort laenu otse Deripaskalt, vaid ettevõttelt, mida ta kontrollis, vahendab Reuters. Kohtudokumentidest selgub ka, et Deripaska pani Manafortile majanduslikult õla alla, kui too alustas Ukrainas aastail 2005-2006 konsultanditööd.

Manaforti suhtes käib kohtumenetlus, mis peaks aitama osaliselt välja selgitada, kas ja kui suur oli Venemaa roll USA presidendivalimiste kampaanias.

Oleg Deripaska näol on tegu miljardärist ettevõtja, keda tuntakse peamiselt alumiiniumitootja Rusal järgi. Deripaska on väljaande Forbes andmeil Venemaa rikkuselt 23. inimene, ajakiri hindab tema vara 5,1 miljardile dollarile. Deripaska raha tuleb valdavalt metallurgia-, põllumajandus- ja autotööstussektorist, aga ka energeetikast.

Hetkel kuum