Äripäev • 30. august 2018 kell 5:31

Tööstustoodangu maht suurenes aastaga neli protsenti

Kaevandus.  Foto: EPA

Tööstusettevõtted tootsid tänavu juulis neli protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta juulis. Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid langes mäetööstuses, teatas statistikaamet.

Töötlevas tööstuses toodeti juulis kaks protsenti rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid juulis eelmise aasta sama kuu mahu.

Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, toiduainete ja ehitusmaterjalide tootmise suurenemine, märgatavalt kasvas ka puidu töötlemine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang metalltoodete ja elektriseadmete tootmises.

Välisturule müüdi juulis 65 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2017. aasta juuliga ekspordiks kolm protsenti ja koduturule kaheksa protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta juulis võrreldes juuniga tööstuses kokku üks protsent vähem toodangut. 2017. aasta juuliga võrreldes suurenes elektritootmine kuus protsenti.

Hetkel kuum