• Jaga lugu:

  Pressinõukogu: Äripäev rikkus head ajakirjandustava

  Pressinõukogu hinnangul rikkus Äripäev head ajakirjandustava, avaldades ebatäpset infot. Samas tunnustas nõukogu lehte vea kiire parandamise eest.

  Foto on illustratiivne.Foto: Liis Treimann
  Pressinõukogu otsus 17.10.2019 muutmata kujul:
  Pressinõukogu arutas Compensa Life Vienna Insurance Group SE kaebust Äripäevas 27. augustil 2019 ilmunud artikli "Mida teevad pensionirahaga 500 investorit" juures ilmunud eksperthinnangu "Pensionikoguja: igas pangas üks sammas" peale ja otsustas, et Äripäev rikkus head ajakirjandustava.
  Artikkel "Mida teevad pensionirahaga 500 investorit" räägib sellest, mida plaanivad inimesed teha teise pensionisambasse kogutud rahaga. Artikli juures olev eksperthinnang vahendab investori ja pensionikoguja Rain Lillepuu arvamust ja toob kalkulaatori järgi ühe näitena välja Compensa Life Vienna Insurance Group SE võimaliku väljamakse, mis näitab, et ta kaotaks ligi 47% pensionirahast.
  Compensa Life Vienna Insurance Group SE kaebas pressinõukogule, et Äripäevas avaldatud Rain Lillepuu väide ja arvutuskäik on eksitavad ja laimavad. Kaebaja hinnangul oleks Äripäev pidanud Rain Lillepuu väiteid kontrollima ja Compensa Life Vienna Insurance Group SE-le sõna andma.
  Äripäev nõustus kaebajaga ja tunnistas, et oleks pidanud olema hoolsam ja kontrollima üle intervjueeritava öeldu. Äripäev vastas pressinõukogule, et eemaldas artikli veebiversioonist viite kaebajale ja võttis veebist ära ka ebatäpse arvutuskäigu. Samuti pakkus Äripäev kaebajale võimalust vastulauseks, millest ettevõtte keeldus. Äripäev avaldas järgmises lehes täpsustuse eluaegsete maksete kohta ja palus lisaks väljamaksetega seonduvat selgitada Eesti Kindlustusseltside Liidu esindajal.
  Pressinõukogu otsustas, et Äripäev rikkus ajakirjanduseetika koodeksi punkti 1.4., mis näeb ette, et ajakirjandusorganisatsioon kannab hoolt selle eest, et ei ilmuks ebatäpne, moonutatud või eksitav info. Pressinõukogu hinnangul sisaldas eksperthinnang ebatäpset infot. Samas tunnustab pressinõukogu Äripäeva, et leht vea kiiresti parandas.
  Pressinõukogu esimees Gunnar Siiner
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.