Eero Raun • 5. november kell 12:57
Arvamused
Ainult tellijale

Eero Raun: virtuaalmess pole päris see, miski ei asenda sooja käepigistust

maailma suurim messikeskus asub Hannoveris Saksamaal   Foto: Ulrich Stamm via www.imago-images.de, Scanpix

Pandeemia tõttu on suur osa messe üle maailma tänavu ära jäänud või toimunud virtuaalselt. Messimaailmas näivad valitsevat peataolek ja ellujäämiskursused. Mis saab messidest edasi, küsib ekspordikorraldaja Eero Raun?

Eestis messitööstusest eriti ei räägita, kuna kohalik müügikäive ei anna eraldi tööstuse mõõtu välja ja seetõttu on ka konkurents väike. Kuid maailma mastaabis on tegu korraliku äriga. Oxford Economicsi uuringu (2017) alusel andis ülemaailmse mastaabiga äriürituste korraldamine otseselt tööd 10,3 miljonile inimesele, kelle töö tulemusena kasvas globaalne SKP 621,4 miljardi dollari võrra. Kokku oli otseste kulutuste maht üle 1,07 triljoni dollari (sündmuste tootmine, nendega seotud reisid ja eksponentide kulud).

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum