BMW spioneeris iseend

BMW 8. seeria kupee.  Foto: BMW
Andres Haabu • 1. veebruar 2018 kell 6:15

BMW tegi oma uuest sportkupeest ise spioonifotod, kirjutab autoveeb The Drive.

Üsna sageli saavad arenduses olevaid maskeeritud sõidukeid fotole nii vabakutselised autode pildistamisele pühendunud fotokütid kui ka niisama teravsilmsed foorumikotkad. Siis jagatakse saaki autofoorumites fännidega.

Et huviliste jaoks asja lihtsamaks teha, otsustas BMW peagi avalikustatava 8. seeria kupee testimisele Itaaliasse kaasa võtta oma fotograafi. Korralikult maskeeritud kupee osales katsesõitudel Aprilia linna lähedal autodroomil. 

Esmapilgul paistab, et Baierimaa uuel kupeel paistab kõik paigas olevat. Liikumise pealt tehtud kaadritel paistab täpsust ja dünaamikat, mis ühele korralikule kolmetähelisele automargile paslik. “Sõiduki saavutatud dünaamilised väärtused on muljetavaldavad,” ütles BMW arenduse ja uurimismeeskonna liige Klaus Fröhlich. “Meie kliendid ja fännid võivad oodata tõelist sportautot.”

The Drive ei kahtle Fröhlicki sõnades, aga ootab oma otsusega siiski aega, mil auto tootmisse pääseb. See peaks juhtuma juba tänavu.

BMW 8. seeriat arendatakse tandemina võimsa M8 ja M8 GTE kestvussõitudeks mõeldud võidusõidumasinaga, mis on juba jõudnud osaleda Daytona 24 tunni sõidul, ja järgmisena on sihikul loomulikult juunis toimuv kuulus Le Mans.

Foto: BMW
Hetkel kuum