Mait Kraun • 5. september 2016 kell 9:15

Brittide majanduse mootor lülitus täiskäigule

Suurbritannia lipp  Foto: epa

Briti teenindussektor taastus augustis märkismisväärselt, mis pani naela kallinema, vahendab Telegraph.

Brittide majanduse tähtis osa – teenindussektor – taastus augustis jõuliselt. Veel juulikuus tabas sektorit järsk langus, mis ärgitas Inglise keskpanka stimuleerimismeetmeid laiendama.

Suurbritannia teenindussektori ostujuhtide indeks tõusis augustis tasemeni 52,9, selgub Markiti andmetest. Juulis oli vastav näitaja 47,4. Tõus (5,5 punkti) on Suurbritannia viimase 20 aasta suurim. Juulikuine langus oli samuti rekordiline. 50 tasemest kõrgem näitaja tähendab kasvu ja madalam näitaja kahanemist.

Nael reageeris järsu tõusuga ja kallines 0,5 protsenti 1,3354 dollarini, mis on viimase seitsme nädala kõrgeim tase.

„Ettevõtete ootused järgmise 12 kuu suhtes on positiivsed. Toetavate faktoritena toodi välja ekspordivõimaluste paranemine, vähenenud ebakindlus, stabiilsed turud, uute teenuste väljalasked, laienemisplaanid ja energiasektori taastumine,“ teatati Markiti raportis.

Hetkel kuum