• Jaga lugu:

  Dollar tõusis 13 aasta tippu

  DollaridFoto: EPA

  Dollar jätkas kallinemist ja jõudis teiste suuremate valuutade suhtes 13 aasta kõrgeima tasemeni, vahendab MarketWatch.

  Dollar on pärast USA presidendivalimisi kiiresti kallinenud, sest valimised võitnud Donald Trump on lubanud suurendada valitsuse kulutusi, mis peaks suurendama inflatsiooni ja riigivõlga. USA 10aastaste riigivõlakirjade tootlus on järsult tõusnud, sest võlakirjade müügilaine jätkub. Ka see on aidanud dollaril kallineda.
  ICE dollariindeks on täna tõusnud 0,1 protsenti 100,37 punktini. Indeks, millel on kaheksas tõusupäev järjest, jõudis vahepeal ka 100,53 punktini, mis on kõrgeim tase alates 2003. aasta aprillist, selgub FactSeti andmetest.
  „Trumpi valimisvõit võib olla parim asi, mis dollariga sel aastal juhtunud,“ kirjutas FXTMi analüütik Lukman Otunuga. „Üllatav võit suurendas tõenäosust, et Föderaalreserv detsembris intressimäärasid tõstab. Samuti oodatakse, et Trump mõjub USA majanduskasvule hästi.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.