Mait Kraun • 16. november 2016 kell 13:56

Dollar tõusis 13 aasta tippu

Dollarid  Foto: EPA

Dollar jätkas kallinemist ja jõudis teiste suuremate valuutade suhtes 13 aasta kõrgeima tasemeni, vahendab MarketWatch.

Dollar on pärast USA presidendivalimisi kiiresti kallinenud, sest valimised võitnud Donald Trump on lubanud suurendada valitsuse kulutusi, mis peaks suurendama inflatsiooni ja riigivõlga. USA 10aastaste riigivõlakirjade tootlus on järsult tõusnud, sest võlakirjade müügilaine jätkub. Ka see on aidanud dollaril kallineda.

ICE dollariindeks on täna tõusnud 0,1 protsenti 100,37 punktini. Indeks, millel on kaheksas tõusupäev järjest, jõudis vahepeal ka 100,53 punktini, mis on kõrgeim tase alates 2003. aasta aprillist, selgub FactSeti andmetest.

„Trumpi valimisvõit võib olla parim asi, mis dollariga sel aastal juhtunud,“ kirjutas FXTMi analüütik Lukman Otunuga. „Üllatav võit suurendas tõenäosust, et Föderaalreserv detsembris intressimäärasid tõstab. Samuti oodatakse, et Trump mõjub USA majanduskasvule hästi.“

Hetkel kuum