Mait Kraun • 9. jaanuar 2017 kell 20:22

Börs: aktsiaturud taandusid rekordtasemetelt

New Yorgi börs  Foto: Getty Images

Võlakirjade hinnad kallinesid koos kullaga, sest investorid muutusid Suurbritannia tuleviku osas murelikuks. Suurem osa USA aktsiatest odavnes ning aktsiaindeksid kukkusid, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks taandus rekordtasemetelt ning Dow Jones kukkus alla 19 900 punkti. Nael kukkus 10 nädala madalaima tasemeni, sest poliitiliste riskide kasv mõjutas valuutaturge. USA 10-aastaste võlakirjade intress langes alla 2,4protsendi ning kuld tegi viimase kolme kuu suurima kahepäevase tõusu. Nafta langes esmakordselt nelja päeva jooksul.

Dow Jonesi indeks on viimased kuu aega kaubelnud 20 000 punkti lähedal, aga taset pole indeks suutnud ületada. Kardetakse, et aktsiaturud on pärast Donald Trumpi valimisvõitu liiga kiiresti tõusnud. Täna muutis turud pessimistlikumaks Suurbritannia peaministri Theresa May ütlus, et Euroopa Liitu ei taheta "ka osaliselt" jääda.

„Pärast esimest kauplemisnädalat võib öelda, et uus nädal on alanud pettumusega,“ ütles CMC Marketsi analüütik Michael Hewson. „Eelmise nädala optimism on pannud inimesi kasumeid võtma.“

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,4 protsenti 2268 punktini. Reedel jõudis indeks uue kõigi aegade rekordini ning alates Trumpi valimisvõidust on see kallinenud 6,4 protsenti. Dow Jones langes 76 punkti 19 887 punktini. Indeks on viimase kuu jooksul olnud 250punktilises kauplemisvahemikus. Stoxx Europe 600 indeks langes 0,5 protsenti, mis on viimase kuu suurim langus.

WTI toornafta hind langes täna 4 protsenti ja Brent kukkus samuti 4 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 51,81 ja 54,80 dollarit. Kulla hind tõusis 0,8 protsenti ja unts maksab 1181 dollarit.

Hetkel kuum