Liina Laks • 22. veebruar 2017 kell 13:15

USAs hakkavad pakid drooniga koju tulema

Esialgu plaanib UPS saata droonipakke vaid laupäeviti.  Foto: Andres Haabu

Ameerika ettevõte United Parcel Service (UPS) hakkab laupäeviti katsetama droonkullereid. Bloomberg kirjutab, et droone hakatakse lennutama UPSi kaubikute katuselt.

Kuna USA seaduste järgi ei tohi drooni lennutada üle inimeste peade või droonijuhi nägemisulatusest kaugemale, katsetab UPS esialgu lühemate vahemaadega. Samas on USA andnud üksikutele ettevõtetele loa katsetada pikamaa-droone.

UPSi droon kaalub kaheksa kilo ning suudab lennutada kuni 4,5kilost pakki. Kuna droone ei plaanita julgeolekukaalutlustel lennutada varjualuste all, siis võib juhtuda, et pakk jäetakse paar meetrit koduuksest eemale, teatati UPSist. UPS loodab, et tulevikus saab kaubiku juht juba uude sihtkohta sõita, kuni droon oma saadetise ära veab. Droone on varem testitud näiteks Ruanda kaugemates piirkondades ning meditsiiniabi saatmiseks.

Ka Amazon plaanib osa saadetistest drooniga saatma hakata. Hiljuti võttis Amazon patendi langevarjuga saadetavate pakkide kohta, kirjutas USA Today.

Hetkel kuum