Indrek Mäe • 24. märts 2017 kell 9:41

Credit Suisse’i kahjumid juhi boonust ei mõjuta

Šveitsi suuruselt teine pank Credit Suisse.  Foto: EPA

Credit Suisse tõstab oma tegevjuhile makstavaid boonuseid hoolimata sellest, et Šveitsi suuruselt teine pank on juba mitmendat aastat kahjumis.

Panga tegevjuht Tidjane Thiamile makstakse eelmise aasta eest 12 miljonit dollarit palka, lisaks tõusid tema boonused 6 protsendi võrra.

Boonuseid makstakse hoolimata sellest, et pank teenis eelmisel aastal ligi 3 miljardit dollarit kahjumit. Seejuures kahjum võrreldes 2015. aastaga suurenes. Kaotused olid põhjustatud restsuktureerimisega seotud kuludest ning halvaks läinud hüpoteeklaenude müügist.

„Nõukogu meelest on Thiam tugev liider ning tema strateegia töötab, kulusid kärbitakse ja me usume, et ta suudab oma eesmärgid täita,“ põhjendas pank oma majandusaasta aruandes tegevjuhile makstavaid boonuseid.

Hetkel kuum