Mait Kraun • 20. aprill 2017 kell 12:31

Amazonist võib saada esimene triljoni dollari firma

Amazoni tegevjuht Jeff Bezos.  Foto: EPA

Amazoni aktsia on sellel aastal kallinenud juba 20 protsenti ja üks ekspert arvab, et e-kaubanduse gigant sööb ka edaspidi traditsioonilisi jaemüüjaid turult välja, vahendab MarketWatch.

Turundusfirma L2 ja New Yorgi ülikooli professor Scott Galloway ütles, et Amazoni aktsia jätkab tõenäoliselt tõusu. „Ma arvan, et Amazon ütleb edaspidi paljudele majapidamistele, et neil ei lähegi kedagi muud vaja. Amazon pakub kõike,“ ütles Galloway.

„Seejärel teatab ettevõte, et taolised majapidamised viie- või kuuekordistavad oste ning Amazonist saab esimene ettevõte, mille turuväärtus ületab triljoni dollari taseme,“ lisas ta.

Galloway ei ole ainuke, kes on välja pakkunud, et Amazon võiks jõuda triljoni dollari märgini. Näiteks Barclays pank arvab sama.

Galloway sõnul „lammutab Amazon kogu jaesektori“ ning selle tegevjuht Jeff Bezos ja teised e-kaubanduse ettevõtjad on traditsioonilistele brändidele sõja kuulutanud. Traditsiooniliste jaemüüjate kriisist saad pikemalt lugeda siit.

Ta lisas, et Amazon kasutab hästi ära ka Alexat (Amazoni tehisintellekt, mis annab klientidele nõu). „Amazon on aru saanud, et hääl on hea viis, kuidas lõpuks sinu tarbimiseelistused kontrolli alla saada,“ ütla Galloway.

 

Hetkel kuum