Artur Erik Lindmaa • 25. juuli 2017 kell 13:45

General Motorsi kasum vähenes

General Motorsi logo  Foto: EPA

Täna avaldas General Motors teise kvartali tulemused, teavitades investoreid 58protsendilisest puhaskasumi vähenemisest.

Aprillist kuni juunini oli ettevõtte kasum 1,7 miljardit dollarit. Eelmisel aastal samas kvartalis oli autotootja puhaskasum 2,9 miljardit dollarit.

Ameerika suurima automüüja tegevuskasum aktsia kohta oli 1,89 dollarit, mis oli analüütikute oodatud summast 20 senti suurem. Tegevuskasumi arvust jäeti välja General Motorsi Euroopa Opeli äri tulemused, kuna see müüakse aasta lõpus Peugeot'le, kirjutas The Wall Street Journal.

Tegevustulu vähenes ettevõttel 4%, 3,7 miljardi dollarini. Kahanemine oli tingitud  sõiduautode tootmismahu kärpimisest USAs.

Ettevõtte tootis keskmisest rohkem, samuti varud - GM tootis suurel hulgal sõidukeid esimesel poolaastal ette, sest palju tehaseid läheb remonti. GM finantsjuhi Chuck Stevensi kinnitusel vähenevad tootevarud aasta lõpuks. Ta lisas, et sügis on alati ettevõttele hea hooaeg, sest müüakse rohkem tulusaid veokeid.

Barclays Capitali analüütik Brian Johnson ei muutnud peale tulemuste avaldamist ettevõtte prognoosi, jäädes kindlaks 6–6,5dollarilisele kasumile aktsia kohta aasta lõpuks. Samas hoiatas analüütik, et järgmine aasta võib muutuda ettevõttele keerulisemaks, sest autoturg tervikuna langeb.

General Motorsi kasum Hiinas oli 500 miljonit, mida toetas suuresti luksusautode müük. Lõuna-Ameerikas suutis autotootja vähendada kahjumit 118 miljonilt dollarilt 23 miljonile dollarile.

Hetkel kuum