• Jaga lugu:

  General Motorsi kasum vähenes

  General Motorsi logoFoto: EPA

  Täna avaldas General Motors teise kvartali tulemused, teavitades investoreid 58protsendilisest puhaskasumi vähenemisest.

  Aprillist kuni juunini oli ettevõtte kasum 1,7 miljardit dollarit. Eelmisel aastal samas kvartalis oli autotootja puhaskasum 2,9 miljardit dollarit.
  Ameerika suurima automüüja tegevuskasum aktsia kohta oli 1,89 dollarit, mis oli analüütikute oodatud summast 20 senti suurem. Tegevuskasumi arvust jäeti välja General Motorsi Euroopa Opeli äri tulemused, kuna see müüakse aasta lõpus Peugeot'le, kirjutas The Wall Street Journal.
  Tegevustulu vähenes ettevõttel 4%, 3,7 miljardi dollarini. Kahanemine oli tingitud  sõiduautode tootmismahu kärpimisest USAs.
  Ettevõtte tootis keskmisest rohkem, samuti varud - GM tootis suurel hulgal sõidukeid esimesel poolaastal ette, sest palju tehaseid läheb remonti. GM finantsjuhi Chuck Stevensi kinnitusel vähenevad tootevarud aasta lõpuks. Ta lisas, et sügis on alati ettevõttele hea hooaeg, sest müüakse rohkem tulusaid veokeid.
  Barclays Capitali analüütik Brian Johnson ei muutnud peale tulemuste avaldamist ettevõtte prognoosi, jäädes kindlaks 6–6,5dollarilisele kasumile aktsia kohta aasta lõpuks. Samas hoiatas analüütik, et järgmine aasta võib muutuda ettevõttele keerulisemaks, sest autoturg tervikuna langeb.
  General Motorsi kasum Hiinas oli 500 miljonit, mida toetas suuresti luksusautode müük. Lõuna-Ameerikas suutis autotootja vähendada kahjumit 118 miljonilt dollarilt 23 miljonile dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.