Liina Laks • 23. aprill 2018 kell 6:33

Suur tulemuste nädal algas langusega

Jaapani turg läks telefoniprognoosi tõttu languesse.  Foto: EPA

Sel nädalal teatavad oma majandustulemuse sajad ettevõtted, nende seas 180 ettevõtet Standard & Poors 500 indeksist. Lisaks oodatakse Euroopas neljapäeval asetleidvat Euroopa Keskpanga kohtumist, kus peaks saama uusi signaale intressipoliitika kohta.

Aasia turud läksid suurele tulemuste nädalale vastu kerge langusega: seal oodatakse Reutersi andmetel eelkõige tööstustoodangu statistikat, et mõista, kas esimese kvartali nõrgenenud kasv oli vaid ühekordne, kehvast ilmast tingitud apsakas või pikaajalisem trend. Jaapani Nikkei indeks nõrgenes 0,3 protsenti 22088 punkti tasemele ning seal rõhus meeleolu uus prognoos, mille järgi kahaneb maailmas nõudlus mobiiltelefonide järele. Alates aasta algusest on Nikkei odavnenud kolm protsenti. Hang Sengi ja Shanghai komposiitindeks olid vastavalt 0,5 ja 0,7 protsenti miinuses. Plussis oli vaid India Sensex 0,3 protsendipunktiga.

Aktsiaturge mõjutavaid sündmusi on sel nädalal kuhjaga: üle kogu maailma teatavad oma majandustulemusi sajad ettevõtted, nende seas säärased hiiud nagu Facebook, Alphabet, Microsoft ja Amazon.

Eestis on tulemusi oodata LHVlt, Harju Elektrilt ja Eftenilt.

Hetkel kuum