Mait Kraun • 21. mai 2018 kell 20:18

Börs: Hiina ja USA kokkulepe kergitas turge

New Yorgi börs. Pilt on illustratiivne.  

Aktsiaturud hakkasid täna kiiresti tõusma, sest Trumpi administratsioon ja Hiina tegid kokkuleppe kaubandussõja lõpetamiseks, vahendab Bloomberg.

Suuremad aktsiaindeksid hakkasid juba päeva alguses kallinema ning Dow Jones tõusis 300 punkti võrra. Dollar tõusis päeva alguses tublisti, aga jõudis õhtuks miinusesse. WTI toornafta tõusis kõrgeima tasemeni alates 2014. aastast.

USA rahandusminister Steve Mnuchin ütles pühapäeva hommikul, et Donald Trumpi administratsioon lükkab tariifide kehtestamise Hiina kaupadele edasi. Ühtlasi pannakse kaubandussõda „ootele“ ajal, mil detailid saavad kahe riigi vahel läbi räägitud. Laupäeval teatasid Hiina esindajad pärast Washingtonis käimist, et ostavad edaspidi USAst rohkem kaupu.  

„Hiinaga koostöö tegemine on Ühendriikidele väga kasulik. Kokkulepete nimel töötamine on positiivne,“ ütles investeerimisfirma Independent Advisor Alliance’i investeeringute juht Chris Zaccarelli.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 0,7 protsenti, 2733 punktini. Dow lisas 1,2 protsenti ja jõudis 25 013 punktini. Dow tõusule andis suure panuse General Electricu aktsia kallinemine. Euroopa aktsiaturge kajastav Stoxx Europe 600 lisas 0,3 protsenti.

Bloombergi dollariindeks langes kokkuvõttes 0,1 protsenti. WTI toornafta kallines 1,6 protsenti, 72,42 dollarini barrelist, mis on viimase nelja aasta kõrgeim tase. Kuld odavnes 0,1 protsenti, 1292 dollarini untsist. Täna jõudis kuld ka selle aasta madalaima tasemeni.

Hetkel kuum