Pille Ivask • 18. juuli 2018
Jaga lugu:

Swedbankil üle ootuste priske kasum

Swedbanki kvartalitulemused olid head.  Foto: Reuters/Scanpix

Rootsi suurpank Swedbank teatas täna, et teenis teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama ajaga 27% enam puhaskasumit.

Baltikumi üks suuremaid pankasid teatas, et teenis teises kvartalis 6,01 miljardit Rootsi krooni kasumit. Eelmisel aastal jäi tulemus 4,75 miljardi juurde. Ühtlasi ületas seekordne tulemus märkimisväärselt analüütikute ootusi, mis jäi 5,43 miljardi juurde.

Kasumit aitasid tõsta ühelt poolt suurenenud laenamine, mida toetas eeskätt Rootsi eluasemeturg, aga ka aktiivne aktsiaturg, mis aitas toetada haldustasude suurenemist.

Swedbanki juht Brigitte Bonnesen tõdes, et nii ettevõtted kui ka erakliendid panga kõigil turgudel olid finantseerimise otsimisel aktiivsed. Lisaks Rootsi aktiivsele turule märkis ta ära Balti turud, kus samuti laenamistegevus aktiviseerunud.

Intressidelt saadud netotulu tõusis 6,27 miljardi Rootsi kroonini, eelmisel aastal jäi tulemus 6,09 miljoni juurde. Laenukahjud jäid 135 miljoni Rootsi krooni juurde, vähenedes aastases võrdluses 265 miljoni võrra.

Ühtlasi on teise kvartali resultaadiga välja tulnud ka Swedbank Eesti. Panga simese kuue kuu kasum ulatus 98,3 miljoni euroni, mis tähendab 10protsendilist kasvu võrreldes eelmise aasta sama ajaga.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum