Mait Kraun • 31 august 2018

Grindeks kasvatas käivet ja kasumit

Grindeksi ravimivabrik Riias.  Foto: EPA

Läti ravimitootja Grindeks suutis nii käivet kui ka kasumit kasvatada. Kõige suuremat kasvu näitab ettevõte Euroopa Liidus.

Grindeksi esimese poolaasta käive kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 5 protsenti, 71,5 miljoni euroni. Puhaskasum suurenes 4 protsenti, 6,7 miljoni euroni. Ettevõte eksportis oma tooteid 75 riiki ning teenis välismaal üle 90 protsendi käibest.

„Jätkusuutlik visioon võimaldab meil ravimituru globaalsete muutuste ja konkurentsiga kohaneda. Me investeerime müüki, turundusse, innovatsiooni ja tooteportfelli arendamisse. See võimaldab meil saavutada endale seatud eesmärgid,“ rääkis Grindeksi nõukogu esimees Kirovs Lipmans.

Euroopa Liidu riikides suurenes müük 13 protsenti, 21,3 miljoni euroni. Kõige paremini läks Poolas (4kordne kasv), Tšehhis (2,3kordne kasv) ja Soomes (89 protsenti).

„Kõige rohkem kasvas müük Euroopa Liidus ja see läheb meie strateegiaga kokku. Tahame oma kohalolekut ELis tõsta, sest Euroopa ravimiturg on stabiilsem,“ rääkis Grindeksi juhatuse esimees Juris Bundulis.

Kui vaadata Ida-Euroopa ja Aasia piirkonda, siis seal´kasvas müük kõige rohkem Usbekistanis (35 protsenti), Kõrgõzstanis (28 protsenti) ja Kasahstanis (21 protsenti).

Hetkel kuum