• Jaga lugu:

  Grindeks kasvatas käivet ja kasumit

  Grindeksi ravimivabrik Riias.Foto: EPA

  Läti ravimitootja Grindeks suutis nii käivet kui ka kasumit kasvatada. Kõige suuremat kasvu näitab ettevõte Euroopa Liidus.

  Grindeksi esimese poolaasta käive kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 5 protsenti, 71,5 miljoni euroni. Puhaskasum suurenes 4 protsenti, 6,7 miljoni euroni. Ettevõte eksportis oma tooteid 75 riiki ning teenis välismaal üle 90 protsendi käibest.
  „Jätkusuutlik visioon võimaldab meil ravimituru globaalsete muutuste ja konkurentsiga kohaneda. Me investeerime müüki, turundusse, innovatsiooni ja tooteportfelli arendamisse. See võimaldab meil saavutada endale seatud eesmärgid,“ rääkis Grindeksi nõukogu esimees Kirovs Lipmans.
  Euroopa Liidu riikides suurenes müük 13 protsenti, 21,3 miljoni euroni. Kõige paremini läks Poolas (4kordne kasv), Tšehhis (2,3kordne kasv) ja Soomes (89 protsenti).
  „Kõige rohkem kasvas müük Euroopa Liidus ja see läheb meie strateegiaga kokku. Tahame oma kohalolekut ELis tõsta, sest Euroopa ravimiturg on stabiilsem,“ rääkis Grindeksi juhatuse esimees Juris Bundulis.
  Kui vaadata Ida-Euroopa ja Aasia piirkonda, siis seal´kasvas müük kõige rohkem Usbekistanis (35 protsenti), Kõrgõzstanis (28 protsenti) ja Kasahstanis (21 protsenti).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Disney toob Eestisse oma voogedastusteenuse
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
The Walt Disney Company voogedastusteenus Disney+ on alates suvest kättesaadav 42 uues riigis ja 11 territooriumil. Uute turgude hulgas on ka Eesti ja ülejäänud Baltikum.
Eestlased ostlevad aina julgemalt e-poodides
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Koroonapandeemia ajal on e-ostude maht hüppeliselt suurenenud, märgib Eesti Pank.
Päikeseenergia tootjate arv kolmekordistus ja kasvab veelgi
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.
Möödunud aastal kasvas taastuvatest allikatest toodetud elektrienergia maht üle 15 protsendi, suurima osa taastuvenergiast andsid biomass, biogaas ja jäätmed ligi 60 protsendiga, kõige kiiremini kasvas aga päikeseenergia tootmise maht ja tootjate arv, teatas Elering.