USA asub Danske rahapesu uurima, aktsia langeb

Äripäev 14. september 2018, 15:42
Danske uurimine laieneb.
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180914/BORS/180919756/AR/0/AR-180919756.jpg
Ainult tellijale

Ameerika Ühendriikide ametiasutused asusid uurima siinse Danske filiaali rahapesu kaasust, kirjutab Wall Street Journal.

Danske saaga jätkub. Wall Street Journal kirjutab, et nii USA Rahandusministeerium, Justiitsministeerium kui ka Väärtpaberite ja Börsikomisjon on hakanud uurima siinsest Danske panga filiaalist läbi voolanud kahtlast raha. Uuring on seotud vilepuhuja esitatud kaebusega Väärtpaberite ning Börsikomisjonile.

Teade saatis Danske panga aktsia ligi 3 protsendiga langusesse, peale mida on aktsia taastuma hakanud.

Vilepuhuja kaebuse järgi on tehingutega seotud Deutsche Bank ja Citigroup Inc, kelle mõlema üle peavad järelevalvet USA regulaatorid. Deutsche Bank teostas Danske eest dollaritehinguid. Citigroupi Moskva kontor oli seotud osade siinset filiaali läbivate tehingutega, ütles juurdlusega kursis olev isik.

Danske esindusisik ütles, et pank suhtleb eelpool juurdlusorganitega, kuid keeldus nende sisu kommenteerimast.

"Venemaalt tuleb endisel üüratu hulk raha, mida pesevad organiseeritud kuritegevus ning Putini lähikondlased," ütles USA Rahandusministeeriumis terroristliku rahastusega tegelev Marshall Billingslea senaatorite paneelile eelmisel kuul. Mais külastas Billingslea Eestit ning erilise tähelepanu all oli Vene illegaalse raha voolamine Euroopasse. Danske panka mainiti vaid möödaminnes. Billingslea ja teised kõrged ametnikud on utsitanud Euroopa seadusandjaid agressiivsemalt Vene rahaga tegelema. Taanit külastas ta augustis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. September 2018, 15:46

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing