• Ameerika Ühendriikide aktsiaturgudel on viimasel ajal tunda suurt müügimeeleolu. Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Luminor: aktsiaturgudel kardetakse liiga kõrgeid intresse

  Ameerika Ühendriikide aktsiaturul kardavad investorid, et Föderaalreserv võib minna intressimäärade tõstmisega liiga kaugele ning muuta nii raskemaks ettevõtete jaoks laenu saamise ja vähendada sellega ka tarbimist, leiab Luminori Baltikumi investeerimisnõustamise juht Anton Skvortsov.

  Skvortsovi sõnul määrab Ameerika Ühendriikide aktsiaturu edasise käitumise ennekõike võlakirjade intressimäärade tase, teatas pank.
  "Viimase kuu sündmused on kärpinud küll maailma aktsiaturu kapitalisatsiooni rohkem kui 5%, ent uue finantskriisi algusest on siiski veel vara rääkida," ütles Skvortsov. Ta lisas, et Ühendriikide aktsiaturu tulemus on kõigi teiste suuremate turgude tulemustest endiselt parem ka pärast seda, kui S&P 500 aktsiaindeks langes oktoobris 5,6%, sest aastases võrdluses saab rääkida endiselt kasvust.
  Erinevate riikide aktsiaid hõlmava laiapõhjalise MSCI All Country World Index päevased muutused näitavad Skvortsovi hinnangul hoopis seda, et volatiilsuse tase pöördub tagasi oma ajaloolise keskmise juurde. Tema sõnul on investorid harjunud viimase aja keskkonnaga, mida iseloomustab väike volatiilsus ja vähene hinnakõikumine.
  "Kui 2017. aasta jooksul oli vaid kolm sellist päeva, kus nimetatud indeks muutus ühe päeva jooksul rohkem kui 1%, siis tänavu on selliseid päevi olnud juba 25. Kui asetada see aga pikemasse perspektiivi, siis näeme, et see pole midagi ebatavalist – alates 2000. aastast on indeks teinud mainitud kõikumisi igal aastal keskmiselt 52 päeval," selgitas Skvortsov.
  Üleilmse majanduskasvu tagasihoidlikust aeglustumisest hoolimata toetab üldine keskkond endiselt aktsiaturu tõusu jätkumist, leiab Luminori esindaja. "Ka algav ettevõtete kasumiaruannete avaldamise hooaeg peaks aitama parandada investorite meeleolu, mis on kõrgemate intressimäärade mõjul kannatanud," prognoosib Skvortsov.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Leedole esitati süüdistus miljonite kantimises ja võltsimises
Ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhtidele esitati süüdistus ettevõtte tühjaks kantimises ja pankrotimenetluse üle kontrolli saavutamise katses.
Ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Laevakompanii (SLK) juhtidele esitati süüdistus ettevõtte tühjaks kantimises ja pankrotimenetluse üle kontrolli saavutamise katses.